Сб, 2024-04-20, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Слова Меркель про український транзит обнадіюють - посол Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що заблокувати побудову газопроводу "Північний потік-2" на дні Балтійського моря нелегко, але слова канцлера Німеччини Ангели Меркель, що транзит через територію України має зберегтися, є обнадійливими.

Про це дипломат сказав під час дискусії "Позиція світової спільноти щодо агресії проти України: Крим, Донбас та права людини" в рамках 11-го Київського безпекового форуму, повідомляє УНІАН.

"Говорячи про "Північний потік-2", ми дуже вдячні нашим українським і балтійським партнерам за підтримку, і ми намагаємося заблокувати, але це не легко", - зазначив Пєкло.

"Однак, останній коментар канцлера Ангели Меркель у Берліні відроджує надію, бо вона сказала, що транзит має проходити через Україну. Ми не знаємо в дійсності точно, що це означає, але це було сказано, і я вважаю, що це була важлива заява", - наголосив Пєкло.

Нагадаємо, 10 квітня на перс-конференції з Порошенком Меркель заявила, що проект "Північний потік-2" не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера. Зауважимо, що в Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу.

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Наразі дві країни – Німеччина та Фінляндія - видали повний комплект дозволів на будівництво "Північного потоку-2".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: посол Польщі, Меркель, український транзит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]