Пт, 2024-03-29, 17:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
США зацікавились створенням міжнародного центру протидії агресії РФ - Парубій
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Парубій: США зацікавились створенням міжнародного центру протидії агресії РФ

За результатами зустрічі керівників парламентів п'яти європейських країн зі спікером Палати представників США Полом Раяном, американська сторона висловила готовність підключитися до спільних зусиль зі створення Міжнародного стратегічного центру протидії російській агресії.

Про це заявив після проведення зустрічі в середу у Вашингтоні Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Всі п'ять країн: Литва, Польща, Україна, Молдова, Грузія – балто-чорноморський пояс – стоять на передовій захисту від російської агресії. Тому одна з перший ідей, яка обговорювалася з (Полом) Раяном, стосувалася створення Міжнародного стратегічного центру протидії російській агресії", - зауважив Голова ВР.

Він пояснив, що ця ідея передбачає об'єднання зусиль на парламентському рівні для опрацювання спільної стратегії протидії гібридним загрозам, які існують в різних сферах. У тому числі, йдеться про економічний, політичний, інформаційний, енергетичний виміри, а також питання безпеки.

"Спікера Раяна дуже зацікавила ця ідея. Вона вже реалізовується на міжпарламентських асамблеях Молдови, Литви, Грузії, України, Польщі. Ми вже напрацьовуємо. Але, власне, ми хочемо вийти на більший масштаб, на більш широку співпрацю", - пояснив голова українського парламенту.

За його словами, Пол Раян назвав цю ідею дуже цікавою і перспективною та пообіцяв, що опрацює її. "Ми домовились, що першим кроком буде проведення спільної конференції з питань безпеки. Ми домовилися, що на рівні робочих апаратів визначимо, де вона може проходити – чи в нашому регіоні, чи в Вашингтоні", - зауважив Андрій Парубій.

Він також зазначив, що конференція необхідна для напрацювання загальної стратегії, яка вже дала би можливість оголосити про створення єдиного центру. За словами Голови Верховної Ради, американська сторона зацікавилась цією ідеєю і включається в процес розробки. "Я думаю, що вже восени ми зможемо говорити про проведення першої конференції", - підсумував Андрій Парубій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: створенням міжнародного центру прот, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]