Чт, 2024-03-28, 23:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Стартували багатонаціональні військові навчання Sea Breeze-2015
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спільні українсько-американські навчання "Сі Бриз" дадуть змогу зміцнити безпеку в Чорноморському регіоні, особливо після анексії Росією Криму, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після анексії Криму Чорноморський регіон перестав бути стабільним та безпечним", - сказав прем'єр на церемонії офіційного відкриття навчань в Одесі у вівторок.

Він наголосив, що завдання українських військових у рамках навчань – не лише порозумітися з партнерами з інших країн, а й почати переходити на стандарти НАТО.

Прем'єр нагадав, що за допомогою трастових фондів, які створив Північноатлантичний альянс, Збройні сили України створюють нову систему логістики, нову систему розвідки, систему навчань. Усе це, на думку Яценюка, дасть Україні змогу рано чи пізно повернути Крим.

"Українські ВМС повернуться в Крим", - наголосив Яценюк.

Думку українського прем'єра щодо перспектив навчань підтримав посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який відзначив їхню стратегічну важливість для Чорноморського регіону.

"Стратегічне значення Чорноморського регіону дуже зросло після російського вторгнення в Крим, анексії півострова та всіх подій, які відбулися потім", - сказав Пайєтт.

Він також відзначив відданість США принципам збереження незалежності та суверенітету України.

У свою чергу Яценюк подякував народу США за підтримку народу України у боротьбі за незалежність.

Багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze ("Сі Бриз") відбудуться в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Навчання закінчаться 12 вересня.

У "Сі Бриз-2015" візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців. Із них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки, ще братимуть участь до 500 військових із країн НАТО або програми "Партнерство заради миру".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: старт, Иван Зорин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]