Сб, 2024-04-20, 02:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
Статут ПАТ "Укрзалізниця" затвердив уряд
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України затвердив статут ПАТ "Українська залізниця". Відповідну постанову № 735 від 2 вересня 2015 р. опубліковано на офіційному сайті українського уряду.

Повідомляється, що Кабмін затвердив проект статуту ПАТ "Українська залізниця" з визначеною сумою статутного капіталу підприємства 229 млрд 879 млн 115 тис. грн. Ця сума відображає вартість майна за вирахуванням зобов'язань підприємства та розрахована відповідно встановленої Кабміном процедури.

Зазначається, що в перелік оцінених не увійшли об'єкти, розташовані на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу. Однак у 2016 р. планується дооцінка даних об'єктів, щоб внести їх вартість у статутний капітал ПАТ "Українська залізниця". Оцінка майна, розташованого на непідконтрольних Україні територіях Криму, буде проведена після відновлення там української влади.

Статут також визначає принципову відмінність нового товариства від Укрзалізниці - перехід від одноосібного менеджменту до колегіального. Крім того, документ передбачає приватне розміщення першого випуску простих іменних акцій товариства у кількості 229879115 штук номінальною вартістю 1000 гривень кожна. Розміщення акцій покладається на Міністерство інфраструктури.

Нагадаємо, процес корпоратизації "Укрзалізниці" триватиме до кінця 2015 року. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1233 | Додав: adminA | Теги: уряд, статут ПАТ Укрзалізниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]