Пт, 2024-04-19, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
Стипендії в Україні не будуть скасовувати, запевняє міністр освіти
Інші останні Економічні новини

Міністерство освіти і науки України відкидає скасування студентських стипендій. Про це сьогодні, 22 грудня, у своєму Facebook написав глава Міносвіти Сергій Квіт.

"Студентські стипендії не скасовуються, так що я прошу всіх заспокоїтися", - написав Квіт.

Зазначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про нібито пропозиції низки заходів економії державних коштів, розроблених Мінфіном. Серед заходів, зокрема, підвищення пенсійного віку, скасування студентських стипендій, обмеження виплат призерам спортивних змагань тощо.

14 грудня Студентська рада Львова оприлюднила лист до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою переглянути рішення щодо скасування стипендії в 2015 році, пише "Корреспондент".

"Цей лист отримав великий резонанс в інтернеті, зокрема, і серед студентів. У перший день всього за три години лист у соціальних мережах охопив більше одного мільйона людей", - сказав студентський "мер" Львова Євген Філіпець.

Він також зазначив, що отримав офіційні повідомлення від студентства Хмельницького, Тернополя, Волині, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Вінниці та Києва, в яких молоді люди погодилися вийти на акції протесту.

"Якщо 22 грудня уряд не займе позицію спростування інформації про скасування стипендій, яка була в ЗМІ, або її не підтвердить, то ми 23 числа плануємо акції протесту проти таких дій уряду", - сказав студентський лідер.

У той же час, за його словами, студенти не хочуть мітингами розхитувати і так важку ситуацію в країні, тому зараз ще розробляють ініціативу проведення загальнонаціонального круглого столу.

"На нього ми плануємо запросити Арсенія Петровича, щоб студенти запропонували йому альтернативу", - додав Філіпець.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: Україні, стипендії, міністр освіти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]