Пт, 2024-04-19, 21:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:32
Створюють кібернетичні "війська" дев'ять країн ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Дев'ять країн-членів Євросоюзу дійшли згоди про створення кібернетичних сил швидкого реагування. Про це повідомив Раймундас Каробліс, міністр оборони Литви - країни, яка була ініціатором такого об'єднання.

Крім Литви, до домовленості вирішили долучитися Естонія, Хорватія, Нідерланди, Румунія, Франція, Іспанія, Польща, Фінляндія. Останні чотири країни підпишуть угоду до кінця року, решта - вже в понеділок, 25 червня, повідомляє литовський портал Delfi.

"Мета - створити кібернетичні команди швидкого реагування, ротація яких буде проводитися кожне півріччя", - пояснив Раймундас Каробліс.

Ще чотири країни - Бельгія, Греція, Словенія та Німеччина - приєднаються до проекту на правах спостерігачів.

За словами литовського міністра оборони, команди кібернетичних сил швидкого реагування могли б приходити на допомогу державам-членам Євросоюзу у разі серйозних кібернетичних інцидентів.

Буде розглянуто можливість використовувати для цього проекту кошти бюджету ЄС на придбання комп'ютерної техніки і програмного обладнання. Графік ротації кібернетичних сил мають затвердити наступного року.

За даними литовських розвідувальних відомств, значна частина ворожої діяльності в кібернетичному просторі пов'язана з Росією та спрямована в основному проти органів державної влади та управління Литви, а також її енергетичного сектора.

Створення кіберсил - один з перших проектів у межах підписаної минулого року угоди про тіснішу співпрацю ЄС у сфері оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 726 | Додав: adminA | Теги: кібернетичні війська, дев'ять країн ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]