Пт, 2024-04-19, 16:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Тиша зберігається, проте ворог стріляє із гранатометів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні АТО зберігається тиша й дотримується режим припинення вогню.

Про це сьогодні, 19 вересня, на брифінгу заявив представник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минула доба в зоні антитерористичної операції пройшла спокійно, режим припинення вогню діє в усіх напрямках. Єдиний інцидент порушення перемир'я зафіксований на Донецьком напрямку. Увечері поблизу Світлодарського водосховища бойовики обстріляли українські позиції із гранатомета", - сказав Лисенко.

Він також проінформував, що за добу на Луганському і Маріупольському напрямках збройних провокацій з боку незаконних збройних формувань зафіксовано не було.

Раніше сьогодні повідомлялося, що вчора пізно ввечері бойовики обстріляли Луганське із гранатомета.

Відзначимо, учора дві групи українських військових підірвалися на вибухових пристроях, загинули двоє військових, ще п'ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

8 вересня міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: ворог, гранатомети, тиша зберігається | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]