Ср, 2024-04-24, 15:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:06
Турчинов готує перше засідання ВР, а коаліція обговорює кадри і реформи
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов розпорядився створити робочу групу з підготовки першого пленарного засідання новообраного парламенту, повідомив кандидат у народні депутати від фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Вже є лист від керівника Верховної Ради про створення робочої групи з підготовки пленарного засідання. Ми щойно підписали такий лист", - повідомив Соболєв журналістам перед початком коаліційних переговорів у четвер, 13 листопада, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, фракцію "Батьківщина" у цій робочій групі представлятимуть він і кандидат в народні депутати Андрій Кожем'якін.

"Ключове завдання зараз - це якнайшвидше розпочати роботу парламенту", - сказав Соболєв.

Кандидат від "Батьківщини" підкреслив, що оприлюднення коаліційної угоди, яке обіцяли зробити в п'ятницю, 14 листопада, відкриє "зелене світло" для якнайшвидшого проведення цього засідання, враховуючи зовнішню загрозу і внутрішні чинники.

"Ми бачимо, що відбувається на валютному ринку, що відбувається в промисловості. Це те, що має бути негайно врегульовано цілою низкою законодавчих ініціатив", - сказав він.

"Ми полегшили роботу коаліції і заявили, що жодних кадрових претензій у нас немає, і тому в цьому плані повинні домовитися між собою дві ключові фракції - "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт", - сказав Соболєв.

За його словами, посади в уряді не є пріоритетними для "Батьківщини", "більше того, ми не подавали нікого на урядові посади".

На запитання, на які парламентські комітети претендує "Батьківщина", Соболєв сказав: "До комітетів ще питання не дійшло, але я думаю, що для нас пріоритетним залишаються питання регулювання в частині малого та середнього бізнесу. Це ті питання, які вели наші колеги і в парламенті попереднього скликання".

У "Народному фронті" припускають, що низка міністрів залишиться на посадах

Кандидат у народні депутати України від партії "Народний фронт" Леонід Ємець не виключає, що ряд нинішніх міністрів залишиться на посаді в новому уряді.

"Вчора була озвучено, що ми вважаємо, що Арсен Аваков гідно сьогодні забезпечує політику правоохоронних органів... Павло Петренко як міністр юстиції довів свій професіоналізм. Я думаю, що й інші позиції: Остап Семерак як міністр Кабінету міністрів теж достойно забезпечує роботу уряду, ну і Арсеній Петрович (Яценюк - ред.) - прем'єр", - сказав Ємець.

При цьому він зазначив, що на переговорах мова про кандидатури на посади в уряді не йде.

А от Олександра Турчинова Ємець вважає найкращим спікером Верховної Ради за всю історію.

"Я вважаю, що кращого спікера парламенту в країні взагалі не було. А в тій ситуації, яка сьогодні склалася з війною, він зробив не тільки те, що міг, а навіть більше. Значна частина тих законів, які спрямовані на посилення обороноздатності, і закон про очищення влади були прийняті завдяки тому, що Олександр Валентинович проявив свою позицію як спікера парламенту і наполегливо вносив їх на розгляд Верховної Ради", – сказав він.

Відповідаючи на запитання про ймовірність того, що Турчинов може бути призначений секретарем РНБО, Ємець сказав, що йому нічого про це не відомо.

Ємець також повідомив, що робоча група зі створення коаліції в четвер розгляне питання, що стосуються конституційної та судової реформ.

"Сьогодні будуть розглядатися питання конституційної реформи, питання судової реформи, питання виборчих реформ, як загальнодержавної парламентської, так і місцевих виборів. Сьогодні будуть розглядатися питання реформи в правоохоронних органах і питання децентралізації та повноважень органів місцевого самоврядування", - заявив він.

Нагадаємо, в переговорах зі створення коаліції у Верховній Раді України VIII скликання беруть участь представники п'яти політичних сил - "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та ВО "Батьківщина". Позачергові парламентські вибори в країні відбулися 26 жовтня.

11 листопада учасники майбутньої коаліції підписали базовий протокол коаліційної угоди.

Згідно з оприлюдненими даними, народними депутатами, зокрема, обрані віце-прем'єр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і його заступник Микола Величкович, міністр юстиції Павло Петренко та його заступник Ігор Алексєєв, міністр інфраструктури Максим Бурбак, міністр соціальної політики Людмила Денісова, міністр освіти і науки Сергій Квіт, заступник голови Служби безпеки України Андрій Левус.

Питання щодо складу Кабміну почнуть обговорювати в понеділок, прогнозують у "Самопомочі"

Кадрові питання щодо нового складу уряду почнуть обговорюватися в понеділок, заявляє кандидат у народні депутати від Об'єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Відповідаючи на запитання журналістів перед початком переговорів зі створення коаліції про те, коли обговорюватимуться кадрові питання, Сироїд сказала: "Лише після узгодження всіх змістовних речей... Думаю, з наступного тижня".

Вона також зазначила, що в партії "Самопоміч" ще не обговорювали, кого саме вони рекомендуватимуть на посади в уряді.

Відповідаючи на запитання, наскільки відповідають дійсності прізвища кандидатів на уряд, про які повідомляють інтернет-видання, політик сказав: "Ми не бачили таких списків, наша фракція нічого не розглядала і жодних рішень не приймала".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1058 | Додав: adminA | Теги: коаліція, перше засідання ВР, кадри і реформи, Турчинов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]