Чт, 2024-03-28, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:01
Туреччина переслідує політичні цілі утримуючи грецьких військових – уряд Греції
Інші останні Новини світу

На думку грецького уряду, Туреччина шукає певні політичні важелі тиску на Грецію, продовжуючи утримувати двох грецьких військових.

Про це заявив представник грецького уряду Дімітріс Цзанакопулос, повідомляє Reuters.

"Схоже, що Туреччина - і ми боялися цього з самого початку - хоче використати це в політичних цілях", - сказав Цзанакопулос.

"Вже минув місяць, а турецька влада навіть не винесла звинувачень грецьким солдатам. Це, на мою думку, переходить усі межі" - додав він.

Нагадаємо, на початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Як відомо, в останні місяці у стосунках Греції та Туреччини, які країнами-членами НАТО, зберігалася висока напруга. Зокрема, Греція відмовилася видавати Анкарі вісім турецьких військових, які втекли до Греції після невдалого перевороту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: грецькі військові, Уряд Греції, Туреччина, політичні цілі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]