Ср, 2024-04-24, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
У маніпуляціях незалежна медіа-профспілка звинуватила Савіка Шустера
Інші останні Телевізійні новини

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) висловила стурбованість у зв’язку із відмовою телеканалу «1+1» випустити в ефір ток-шоу «Шустер Live» минулої п’ятниці. Однак в НМПУ вважають, що цей інцидент лише формально має відношення до порушення принципів свободи слова, оскільки обидві сторони цього конфлікту були неодноразово помічені у порушенні професійних стандартів.

«Савік Шустер нерідко ставав, якщо не інструментом, то прислужником у руках різних політичних сил, віддаючи їм перевагу при наданні ефіру, – сказано, зокрема, у заяві НМПУ, опублікованій 21 вересня. – Голос на захист свободи слова він [Шустер] піднімає лише тоді, коли це безпосередньо стосується персонально його і його програми. В усіх інших випадках він не виявляє бажання проявляти професійну солідарність з журналістами країни».

НМПУ також висловила претензії і на адресу «1+1».

«Медіа-профспілка констатує, що «1+1 media» продовжує політику брутальності до тих, хто у той чи інший спосіб не догодив керівництву холдингу або його власнику», – сказано у заяві НМПУ.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці керівництво «1+1» за кілька хвили до прямого ефіру відмовилось транслювати ток-шоу Шустера. В результаті ток-шоу транслювалось в ефірі телеканалу «112», що викликало обурення керівника «1+1 media» Олександра Ткаченка, оскільки Шустер на початку вересня підписав з «1+1» контракт на трансляцію «Шустер Live».

Телеведучий у відповідь заявив про утиски свободи слова і звинуватив Адміністрацію президента у тиску на власника «1+1» Ігора Коломойського. Речник президента Святослав Цеголко заявив 21 вересня, що АП не причетна до цього скандалу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: Савік Шустер, незалежна медіа-профспілка, маніпуляції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]