Ср, 2024-04-24, 19:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
Україні додаткові кошти на реформи та стабілізацію ситуації надасть Данія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Данія надасть Україні додаткову допомогу для стабілізації ситуації та проведення реформ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод у Twitter.

"Радий вітати міністра закордонних справ України в Копенгаґені у скрутний час. Україна зустрічається з безпрецедентним нарощуванням військової могутності Росією. Закликаємо Росію до деескалації. Данія залишається непохитною у підтримці України, надасть додаткові кошти на стабілізацію, реформи", – написав він.

Зі свого боку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною під час підвищених загроз з боку Росії.

"Чудова зустріч із моїм данським колегою і другом Єппе Кофодом у Копенгаґені. Майбутнє євроатлантичної безпеки нині вирішується в Україні. Данія демонструє справжнє лідерство, стоячи пліч-о-пліч з Україною в цей час підвищених загроз з боку РФ", – написав він у Twitter.

Як повідомили пізніше у пресслужбі українського МЗС, Данія погодилася розглянути додаткові можливості підтримки для забезпечення фінансової та економічної стабільності України.

Під час переговорів міністри обговорили втілення спільних інвестиційних проєктів. Відповідно до рішення данського уряду, Україна стане ключовим одержувачем технічної допомоги Данії в рамках наступної фази Данської програми європейського сусідства DANEP в період 2022-2026 років із загальним бюджетом у 170 млн євро. Зазначається, що 73 млн євро будуть спрямовані на проєкти в Україні.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це надсилає чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики, ситуація залишається під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", – наголосив Кулеба.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 389 | Додав: adminA | Теги: україна, реформи, стабілізація, Данія, кошти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]