Чт, 2024-04-25, 02:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
В Дарницькому лісі під Києвом пожежу ліквідовано. Розпочато кримінальне провадження
Інші останні Кримінальні новини

Масштабну пожежу в лісі Дарницького лісопаркового господарства під Києвом ліквідовано.

Про це в четвер 3 вересня ввечері повідомили в прес-службі ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві.

"Ліквідовано масштабну пожежу в лісі Дарницького лісопаркового господарства", - йдеться в повідомленні.

"Наразі на місці пожежі здійснюється проливання території. Патрулювання місцевості здійснюють 10 чоловік цивільного корпусу "Азов", - додали у службі.

Додамо, що за фактом пожежі на території Білодубравного лісництва Дарницького лісопаркового господарства розпочато кримінальне провадження. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві.

"Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) КК України. Санкцією статті передбачено покарання від штрафу до п'яти років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що остаточне процесуальне рішення буде ухвалено після проведення експертизи.

Крім того, в столичній міліції поінформували, що, за попередньою інформацією рятувальників, займання виникло в чотирьох місцях.

Нагадаємо, через горіння лісу в Броварському та Дарницькому районах, в ніч на 3 вересня Київ накрило густим димом. У ГСЧС відзначають, що гасіння пожежі ускладнюється великою площею горіння, спекотною погодою і поривчастим змінним вітром. Сьогодні обмежать в'їзд великовантажного транспорту до столиці. Міська влада закликала по можливості не користуватися приватними авто. У Києві також буде організований посилений режим поливу вулиць.

Станом на 15.00 на території Білодубравного лісництва поблизу с. Зазим'я відкрите горіння вже було відсутнє. За даними ДСНС, до ліквідації пожежі залучено 130 осіб і 23 одиниці техніки, у тому числі 44 осіб особового складу та 9 одиниць техніки ДСНС, 50 осіб від добровольчого батальйону МВС "Троя" і 10 осіб від добровольчого батальйону "Святої Марії".

Як заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, ліс у Зазим'ї біля Києва підпалили навмисно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: пожеж, Дарницький ліс, ліквідація, Київ, кримінальне провадження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]