Сб, 2024-04-20, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
В якості постачальника ядерного палива в Україну американська Westinghouse може замінити Росію
Інші останні Економічні новини

Американська компанія Westinghouse може замінити російську компанію "ТВЕЛ" в якості постачальника ядерного палива в Україну. Про це йдеться в документі ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Зараз тільки одна активна зона енергоблоку №3 ВП ЮУАЕС на 1/2 частини складається з ядерного палива виробництва компанії Westinghouse. 30 грудня 2014 р. між компанією Westinghouse і ДП "НАЕК "Енергоатом" укладено додаток №13 до Контракту від 30.03.2008 №1. Додаток №13 передбачає можливість збільшення обсягу щорічної поставки ядерного палива до тринадцяти перевантажень, тобто, передбачена можливість забезпечення всіх тринадцяти енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 АЕС України ядерним паливом виробництва компанії Westinghouse", - йдеться в документі.

Зазначимо, забезпечення 15 енергоблоків АЕС України ядерним паливом здійснюється контрактами з компанією ВАТ "ТВЕЛ" (РФ) і компанією Westinghouse.

Умовами контрактів з компанією "ТВЕЛ" передбачено постачання ядерного палива в обсягах, які можуть повністю забезпечити потреби в ядерному паливі для перевантаження усіх енергоблоків АЕС України 13 енергоблоків ВВЕР-1000 і 2 енергоблок ВВЕР-440).

Довідка

Співробітництво ДП НАЕК "Енергоатом" з Westinghouse було почато в рамках міжурядової угоди між США і Україною від 2000 року за кваліфікацією ядерного палива для України і продовжено в рамках комерційного контракту, підписаного в 2008 році.

Тепловидільні елементи ТВС-W американської компанії Westinghouse використовуються на Південноукраїнській атомній електростанції. У червні 2012 року під час планово-запобіжного ремонту на Південноукраїнській АЕС було виявлено, що поставлені Westinghouse паливні збірки механічно пошкоджені і непридатні до подальшої експлуатації. Причиною відмови збірок визнано вади в їхній конструкції.

Спільний аналіз характеру цих відхилень фахівцями АЕС і Westinghouse показав, що їх було одержано в ході операцій з завантаження ТВС-W у ремонтний період 2011 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: україна, і постачальник ядерного палива, американська Westinghouse | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]