Пт, 2024-04-26, 15:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
В Страсбурзі відкрилася осіння сесія ПАРЄ - без Росії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У понеділок, 28 вересня, у Страсбурзі (Франція) відкрилася осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомила прес-служба Ради Європи.

"Спільне обговорення гуманітарної та політичної реакції на міграційну кризу в Європі, проблем транзитних країн, а також гострої необхідності створення цієї системи надання притулку в Європі - серед основних питань осінньої сесії ПАРЄ 2015 року", - йдеться в повідомленні РЄ.

Крім того, парламентарії країн РЄ обговорять питання охорони здоров'я, свободи релігії та співіснування в демократичному суспільстві. Під час сесійного тижня буде вручена премія в галузі прав людини імені Вацлава Гавела.

Очікуються виступи великого герцога Люксембургу Анрі, прем'єр-міністра Сербії Олександра Вучича, голови Ради міністрів Боснії та Герцеговини Дениса Звиздича, а також генеральних секретарів РЄ Торбйорна Ягланда та Організації економічного співробітництва та розвитку Анхеля Гурріа.

Відзначимо, що нинішня сесія стане третьою по рахунку без участі делегації Росії. Наприкінці січня ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій через військові дії та провокування конфлікту в Україні позбавила делегацію РФ до квітня права голосу та інших повноважень. У відповідь на це російська делегація покинула Асамблею до кінця 2015 року.

За правилами ПАРЄ, у представників РФ залишилася можливість присутності на засіданнях, виступи на пленарних засіданнях та засіданнях комісій. Також делегація може скликати прес-конференції, готувати та публікувати документи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: осіння сесія ПАРЄ, Страсбург, без Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]