Чт, 2024-03-28, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
Венеціанській комісії Парубій подякував за допомогу із законом про Антикорупційний суд
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Парубій подякував Венеціанській комісії за допомогу із законом про Антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував президенту Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та членам комісії за допомогу в розробці закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Про це спікер зазначив під час ранкового пленарного засідання Ради у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора ми ухвалили історичне рішення для всієї нашої держави. І я хотів би від усього парламенту подякувати членам Венеціанської комісії і особливо її президенту Джанні Букіккіо за допомогу в розробці та ухваленні закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Я постійно контактую з членами Венеціанської комісії, і фактично щодо всіх законів судової реформи ми від них отримували дуже якісну експертну оцінку. І вчора після того, як ми ухвалили закон відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії, президент у своєму виступі дуже високо оцінив нашу роботу, що дає відповідь на багато закидів, які були вчора тут, у залі", - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд" і визначила засади організації та діяльності Вищого антикорупційного суду (ВАС) як вищого спеціалізованого суду в системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Відповідний законопроект №7440 підтримали 317 депутатів за мінімально необхідних 226.

Президент Петро Порошенко одразу ж закликав уряд та Міністерство фінансів забезпечити фінансування створення Вищого антикорупційного суду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: антикорупційний суд, Допомога, Венеціанська комісія, Парубій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]