Пт, 2024-03-29, 06:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Вибачилася перед своїми жертвами баскська сепаратистська група ETA
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Баскська сепаратистська група ЕТА у п’ятницю вибачилася перед своїми жертвами та їхніми рідними за півстолітню насильницьку кампанію, яку угруповання проводило у боротьбі за незалежну державу на півночі Іспанії та південному заході Франції.

Як повідомляє Reuters, вибачення від ETA надійшло у той час, коли організація готується оголосити про свій остаточний розпуск на початку наступного місяця – майже за рік після того, як група завершила свою збройну кампанію.

"Ми усвідомлюємо, що за цей період тривалої збройної боротьби ми завдали багато болю та спричинили чимало руйнувань. Ми хочемо висловити повагу загиблим, постраждалим та жертвам внаслідок дій ETA. Ми справді вибачаємося", - йдеться у заяві групи.

"Дивлячись вперед, примирення є одним із завдань, яке необхідно виконати у країні Басків, воно вже зараз відбувається у Країні Басків", - сказано в заяві.

За понад 40 років своєї діяльності бойовики ЕТА вбили більше 800 людей і поранили декілька тисяч. ЕТА заявила про припинення активних дій в 2011 році, але не роззброїлася.

Лише в квітні 2017 року група почала процес здачі залишків зброї, формально закінчуючи шлях останнього повстанського руху в Європі.

Група була серйозно ослаблена протягом останніх роки після того, як були заарештовані сотні членів, в тому числі її керівник, і поліція накрила кілька схованок зброї сепаратистів.

ЕТА була сформована наприкінці 1950-х років у період диктатури Франсиско Франко з метою створення незалежної Баскської держави на півночі Іспанії та на півдні Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 657 | Додав: adminA | Теги: баскська сепаратистська група ETA, жертви, вибачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]