Пт, 2024-03-29, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:49
Виборці зі стабільним матеріальним становищем голосуватимуть за Порошенка - Ірина Бекешкіна
Інші останні Політичні новини

Найбідніші люди, які економлять навіть на харчуванні, віддають перевагу Тимошенко. Але ті виборці, які у цій ситуації почуваються стабільно, голосуватимуть за Порошенка.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK розповіла директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна.

Гостя програми зауважила, що в Україні ще не було такої ситуації, коли напередодні президентських виборів у кандидатів є така низька підтримка виборців, як сьогодні.

«А пояснюється це тим, що люди розчарувалися у політиках і політиці загалом», – каже Ірина Бекешкіна.

Якщо говорити про підтримку партій, експерт зазначила, що в кожної політсили є свій електорат, який за будь-яких обставин буде за неї голосувати.

Ірина Бекешкіна також звернула увагу на те, що сьогодні немає своїх кандидатів від східного та західного регіонів України, як це було зазвичай.

«Раніше був чіткий кандидат від Заходу і від Сходу. Вони мали досить високі відсотки підтримки і змагалися між собою. Найголовнішим тоді було те, скільки людей прийде на вибори, бо сили були приблизно рівні. Зараз географічний поділ зберігається, але він не такий жорсткий. Наприклад очевидно, що Бойко і Рабінович – лідери Сходу і Півдня, а Вакарчук – кандидат Заходу і Центру», – додала соціолог.

А щодо Петра Порошенка та Юлії Тимошенко, Бекешкіна зазначила, що ці політики не мають чітких регіональних поділів серед виборців.

«Наприклад, у західному регіоні Тимошенко має близько 15% підтримки тих людей, які збираються йти на вибори. На Донбасі її підтримує майже 16% виборців. В інших регіонах – приблизні цифри. Така ж ситуація і у Порошенка. На Заході – 11% підтримки, а на Донбасі – 8%. Тому я б сказала, що Порошенко і Тимошенка не мають таких чітких регіональних поділів серед виборців.

Але певний поділ таки є. От я проаналізувала матеріальне становище виборців. Найбідніші люди, які економлять навіть на харчуванні, вони віддають перевагу Тимошенко і нічого – для Порошенка. Але ті виборці, які у нинішній ситуації почуваються стабільно, ті, хто задоволений ситуацією в країні, вони голосуватимуть за Порошенка», – додала Ірина Бекешкіна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: Ірина Бекешкіна, виборці, Порошенко, стабільне матеріальне становище | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]