Чт, 2024-04-25, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:10
Від СБ Україна отримає півмільярда доларів на зміцнення фінсектору. Угоду підписано
Інші останні Економічні новини

Україна і Світовий банк підписали угоду про отримання нашою країною нового кредиту на 500 млн дол. для зміцнення фінансового сектору.

Від України угоду підписала міністр фінансів Наталя Яресько, від Світового банку - директор представництва СБ у справах України, Бєларусі та Молдови Чимяо Фан, інформує УНІАН.

За інформацією Світового банку, кредит буде виданий у рамках пакету фінансової допомоги на 2015 рік в 2 млрд дол., оприлюдненого банком у лютому цього року, і з урахуванням цього кредиту підтримка Світового банку для України з початку року становитиме 1,215 млрд дол.

Раніше у Світовому банку зазначали, що позики на підтримку політики розвитку (DPL) - це пряма бюджетна підтримка, що надається безпосередньо уряду України для сприяння реалізації його програми реформ. Фінансування за новою позикою підтримує реалізацію декількох пріоритетних структурних і макроекономічних реформ, а саме, покликаних поліпшити управління в державному секторі, середовище для ведення бізнесу, ситуацію у сфері енергетики та надання соціальної допомоги.

Зокрема, реформи, на підтримку яких надано цю позику, повинні сприяти кращому управлінню, прозорості та підзвітності в державному секторі. DPL-2, як передбачається, забезпечить ефективне використання наявних державних ресурсів для надання якісних державних послуг в ці нелегкі часи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: україна, угода, півмільярда доларів, СБ, зміцнення фінсектору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]