Пт, 2024-03-29, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
Відбулась презентація книги “Історія королівства Галичини” у Львові. ФОТО. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Громадська організація “Європейська галицька асамблея” представила нове видання “Історії королівства Галичини від праісторії до 1264 року”, яке побачило світ у львівському видавництві “Класика”.

Як наголосив під час презентації голова “Європейської галицької асамблеї” Володимир Павлів, вперше цю книгу було видано 10 років тому і вона стала раритетом.

” Ми стали ініціаторами перевидання по-перше тому, що знаємо, що книга була популярною та швидко розійшлася. А по-друге, ми вважаємо, що ця книжка має бути у кожного, хто цікавиться історією Галичини” — розповів голова “Європейської галицької асамблеї”.

В. Павлів підкреслив, що “Історія королівства Галичини” є компіляцією фактів з історії Галичини з різних джерел. З одного боку, це праці довоєнних польських та німецьких науковців, з іншого — праці сучасних дослідників.

“Фактично, це компіляція фактів на тему Галичини з різних видань — довоєнних польських та німецьких джерел, а також сучасних дослідників. Наскільки ця компіляція зроблена науково, я не беруся відповісти, бо не є науковцем. У всякому разі, це можна потрактувати як альтернативний погляд на історію” — сказав голова “Європейської галицької асамблеї”.

За словами В.Павліва, видання заплановано розповсюдити по бібліотеках Галичини. ” Ми завеземо бодай по кілька примірників у всі можливі бібліотеки трьох областей Галичини. Спочатку по обласних центрах, а потім і по районах , а також розвеземо, наскільки зможемо, по школах” — наголосив В.Павлів.

Нагадаємо, перевидання “Історії королівства Галичини від праісторії до 1264 року” за редакцією Станіслава-Роланда Перфецького та з ілюстраціями Володимира Костирка і Євгена Равського вийшло у львівському видавництві “Класика”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: презентація книги “Історія королівс, Львові. ФОТО. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]