Чт, 2024-04-25, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Відкриють 18 жовтня кінотеатр "Жовтень", пообіцяв Кличко
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Оновлений кінотеатр "Жовтень", що постраждав унаслідок пожежі минулого року, відкриється після реконструкції 18 жовтня, заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

У день відкриття кінотеатру вхід для всіх відвідувачів буде безкоштовним, заявив міський голова під час перевірки перебігу реконструкції будівлі, повідомляє прес-служба міського голови.

За словами Кличка, кінотеатр "оновлено майже на 100%, він відповідатиме всім нормам сучасного кінотеатру. "Зовні приміщення буде таким, як його багато років знають кияни, але всі внутрішні приміщення, обладнання будуть нові. Це буде один із кращих комунальних кінотеатрів Києва", - зазначив він.

Мер Києва запросив усіх охочих на відкриття кінотеатру. "У перший день запрошуємо усіх на безкоштовні кінопокази", - сказав він.

Кличко сподівається, що до початку кінофестивалю "Молодість" кінотеатр буде введено в експлуатацію і в ньому можна буде переглянути фестивальні фільми.

Пожежа в кінотеатрі "Жовтень" сталася ввечері 29 жовтня 2014 року і була ліквідована через майже чотири години. Вогонь знищив дах будівлі на площі 300 кв м. Жертв і постраждалих не було.

Наприкінці жовтня 2014 року мер Києва, голова КМДА Кличко ініціював створення благодійного фонду для відновлення кінотеатру "Жовтень" і повідомив про початок пошуку коштів для реставрації будівлі.

Прокуратура Подільського району Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно двох студентів 20 і 24 років, з вини яких сталася пожежа в кінотеатрі "Жовтень". За даними столичної прокуратури, під час досудового розслідування встановлено, що 29 жовтня минулого року зазначені особи, намагаючись зірвати показ кінофільму, запустили до приміщення димові шашки, внаслідок чого в будівлі сталася масштабна пожежа. Слідство встановило, що злочин скоєно з хуліганських спонукань, намірів підпалювати приміщення студенти не мали. Свою провину вони визнали повністю.

Молодих людей судитимуть за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї та боєприпасів) КК України. Обвинувальний акт процесуальним керівником у кримінальному провадженні направлено до Голосіївського райсуду столиці для розгляду по суті.

Влітку поточного року профільна комісія Київської міської ради з питань бюджету підтримала проект рішення про виділення з міського бюджету столиці 41 млн грн на відновлення кінотеатру "Жовтень".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: кінотеатр Жовтень, кличко, 18 жовтня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]