Чт, 2024-03-28, 21:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Війна і мир стане головною темою ГОГОЛЬFEST'у
Інші останні Культурні новини

8-й міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST пройде з 17 по 27 вересня на території Національного Експоцентру України - ВДНГ. За словами кураторів фестивальних локацій і керівника ГОГОЛЬFEST'у Влада Троїцького, зараз йдуть останні приготування, передає Cultprostir:

"Точно не було бажання, ні мети спекулювати на темі війни. Мені здається, ми і так перебуваємо в зоні катастрофічної свідомості: нам нав'язують, що все погано - економіка, війна, корупція, реформ немає... І це якраз дає людині виправдання для того, щоб вона нічого не робила. Люди кажуть, є якісь "вони" і вони щось не роблять... Порошенко, Яценюк, Кириленко - вони не роблять", - розповів Троїцький.

"Нещодавно почув цікаве опитування - 90 відсотків вважають, що нічого не відбувається в країні, ніяких хороших змін, водночас 60 відсотків українців не готові самі нічого робити. Такий інфантилізм... Ось це війна. Насправді війна - всередині нас. Коли противний карлик каже: "Це не твоя війна - там хтось повинен порішати". Але врешті-решт ти сам собі ставиш запитання: а що ти зробив зі своїм життям? Головний меседж фестивалю - Мистецтво війни, Мистецтво Миру, Мистецтво любові і "дегустуй завтрашній день вже сьогодні". Ми разом з людьми, які прийдуть на фестиваль, мріємо створити той світ, в якому ми б хотіли, щоб жили наші діти", - зазначив режисер.

Нагадаємо, що Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "ГогольFest" було розпочато в 2007 році. Унікальність цього проекту полягає в багатожанровому розмаїтті: театр, музика, кіно, література, сучасна хореографія, візуальна арт-програма, освітня програма і програма для дітей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: війна і мир, тема ГОГОЛЬFEST'у | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]