Вт, 2024-03-19, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Виходить у прокат фільм-претендент на "Оскар" від України
Інші останні Культурні новини

  Фільм Олеся Саніна "Поводир, або Квіти мають очі", що претендує на премію "Оскар", у середу, 12 листопада, виходить в український прокат.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

"Широкий прокат історичної драми Олеся Саніна починається 12 листопада. Фільм вийде у понад 130 українських кінотеатрах", - йдеться в повідомленні.

Вперше в Україні зроблена адаптація кінофільму для глядачів з порушеннями зору (демонструється в окремих кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя за підтримки "Ощадбанку") і порушеннями слуху (планується реліз на DVD).

Фільм "Поводир" отримав два призи журі на кінофестивалі в Одесі, представляє Україну на кінофестивалях у Варшаві, Торуні, Котбусі, Гоа і Кіото, а також претендує на премію "Оскар" в категорії "Найкращий іншомовний фільм".

Нагадаємо, 9 вересня Український Оскарівський комітет, створений при Асоціації продюсерів України, обрав фільм "Поводир" режисера Олеся Саніна, який представлятиме Україну в 2014 році на премії "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації "Кращий іншомовний фільм".

10 вересня, на прес-конференції допрем'єрного показу фільму "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, творча група заявила про наміри оскаржити рішення Українського Оскарівського комітету.

Творча група підготувала офіційний лист до Оскарівського комітету України, Держкіно України та Міністерства культури з вимогою перегляду процедури відбору фільмів-номінантів на премію Американської кіноакадемії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: фільм-претендент на Оскар, України, прокат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]