Чт, 2024-04-25, 01:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Виставка "КВАДРА міні-метал. Ювелірне – мистецтво – міні-емалі"
Інші останні Культурні новини

28 листопада 2014 р. о 16.00 в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка "КВАДРА міні-метал. Ювелірне – мистецтво – міні-емалі". Ідейним натхненником та ініціатором проведення виставки є відомий київський ювелір та емальєр, член Національної спілки художників України, учасник міжнародних симпозіумів та виставок Віталій Хоменко.

Твори, що представлені на виставці, оригінальні за стилістичним та образно-пластичним вирішенням, цікаві широтою асоціативності та тематичного діапазону, оригінальністю авторської думки.

У виставці беруть участь визнані метри у цій царині: С. Вольський (м. Львів), Ш. Пержан і К. Кравчук (м. Чернівці), В. Балибердін (м. Київ).

Також в експозиції репрезентовано кращі ювелірні здобутки таких талановитих художників: А. Шерстюк (м. Берлін), С. Дрокін (м. Харків), О. Гаркус (м. Косів), С. Аленгоз (м. Донецьк). Твори мистців відзначаються прогресивним пластичним мисленням, тяжінням до декоративізму, поєднанням різноманітних матеріалів і технік, а також окремих цікавих конструкторських знахідок.

Елітарне за суттю, технологічно непросте та самобутнє в зображальних проявах емальєрство в рамках експозиції демонструє широкий діапазон від традиції: фініфть та перегородчасті емалі І. Юркова (м. Хмельницький) – до актуальних експериментів Устима та Олесі Федьків (м. Київ); класичні поєднання сюжетів і технік М. Ніколаєва (м. Київ) та експресії живописної емалі в роботах С.Юшкова (м. Дніпропетровськ).

О 17.00 - Концерт студентів Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського.

Виставка працюватиме до 25 січня 2015 р.

Адреса музею: вул. Лаврська, 9, корпус 2

Телефон для довідок: 280-58-12
Сайт: www.mundm.kiev.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 874 | Додав: admin | Теги: ювелірне мистецтво, міні-емалі, квадра міні метал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]