Пт, 2024-03-29, 13:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:51
Включити "ДНР" та "ЛНР" до складу Росії Путін не готовий
Інші останні Новини російської федерації

  Президент Росії Володимир Путін прокоментував пропозиції включити так звані самопроголошені "Донецьку і Луганську народні республіки" до складу Росії, повідомляє "РИА Новости".

"Ми душею і серцем з Донбасом, але, на жаль, такі питання на вулиці не вирішуються. Це серйозне питання, яке стосується доль всій Росії і людей, які проживають на Донбасі", - заявив він.

Так Путін прокоментував "прохання одного з відпочиваючих в Ялті". Той під час прогулянки Путіна і екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі по міській набережній звернувся до російського президента із закликом включити Донбас до складу Росії.

Коментуючи нинішню ситуацію на сході України, Путін підкреслив, що альтернативи Мінським угодам щодо врегулювання конфлікту немає, проте можна подумати з приводу перенесення термінів реалізації домовленостей.

"От пан Кучма сказав про це, про те, що не встигають все зробити. У принципі можна подумати про якісь переносах термінів, але краще прагнути, щоб все було виконано в строк", - сказав Путін.

"Що стосується виконання Мінських угод, то альтернативи ніякий інший, на мій погляд, немає. І найголовніше, що потрібно зробити, це потрібно встановити прямий контакт між київською владою і "владою" "Донецької та Луганської республік"з тим, щоб реалізувати Мінські угоди", - сказав президент Росії.

"І зміни до Конституції, і закон про місцеві вибори повинні бути прийняті за погодженням з Донбасом. Такого узгодження не проводиться. Це ключова проблема", - заявив він.

Він заявив, що також повинен бути прийнятий закон про амністію. "Як можна вести діалог з людьми, які знаходяться під кримінальним переслідуванням? Потрібно, нарешті, ввести в дію вже прийнятий раніше Радою закон про особливий статус цих територій. Це ключові елементи саме політичного врегулювання", - додав президент РФ.

В "ДНР" хочуть перенести виконання "Мінська-2" на 2016 рік

Бойовики "ДНР" вважають за доцільне розпочати обговорення питання про перенесення виконання комплексу заходів щодо врегулювання в Україні на 2016 рік. Про це сказав один з ватажків терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін.

"Голосування у Верховній Раді (про поправки до Конституції) з нами не узгоджено. Ми пропонуємо спочатку узгодити, а потім починати всі процедури, тобто при самому оптимістичному розвитку ми виступаємо за 2016 рік. Досить доцільно вже починати перенесення термінів виконання комплексу заходів на 2016 рік", - сказав він.

Як повідомлялося, за даними соціологічного опитування, проведеного на замовлення самих так званих "властей" Донецька, менше третини жителів самопроголошеної "ДНР" підтримують сепаратистів.

Нагадаємо, 31 серпня Верховна Рада на позачерговому засіданні прийняла в першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації. "За" проголосували 265 народних депутатів з 368, зареєстрованих у сесійній залі. "Проти" - 87 депутатів, 5 - утрималися, не голосували - 11.

Згідно з регламентом Верховної Ради, парламент попередньо схвалює законопроект (у першому читанні) мінімум 226-ма голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менше 300 голосів парламентаріїв.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що попросив представника Києва в контактній групі Леоніда Кучму скасувати раніше зроблену заяву про продовження мінського процесу в 2016 році. За словами Порошенка, "всі повинні виконати свої зобов'язання в 2015 році". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: ЛНР, ДНР, складу Росії, Путін не готовий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]