Чт, 2024-04-25, 22:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
З автоматами і без паркувальників - у Києві стартує реформа парковки
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Комунальне підприємство "Київпарктранссервіс" запускає пілотний проект безконтактного паркування автомобілів.

Про це повідомляє сайт підприємства.

"З 25 листопада "Київтранспарксервіс" впроваджує пілотний проект в центрі міста щодо заміни паркувальників інспекторами-контролерами з метою відмови від готівкових розрахунків за паркування", - йдеться в повідомленні.

Інспектори-контролери будуть тільки контролювати виконання правил паркування та сплату за паркування, а також складати протоколи про адміністративне порушення з відповідною фотофіксацією.

Пілотний проект розпочато на ділянці вулиці Пушкінська – Прорізна – Городецького – площа Франка – Заньковецької – Лютеранська.

Як відомо, столична влада має намір реформувати паркування у столиці: стоянки обладнати паркоматами, повернути блокатори та евакуатори.

Оплатити паркування можна буде трьома способами: за допомогою системи "Мобільне паркування" (шляхом відправки СМС з мобільного телефону), через платіжний термінал, і купивши паркувальний талон кіосках "Союздруку".

Після оплати водій повинен розмістити чек або талон в нижньому кутку лобового скла.

Контролери за допомогою спеціальних електронних пристроїв зможуть фіксувати дані про автомобіль, що передаватимуться в спеціальну базу даних. Це також дозволить перевіряти оплату за стоянку на муніципальній парковці і історію штрафів.

Якщо парковка не оплачена, або є несплачені штрафи інспектор на місці складе протокол про порушення. Коли система запрацює повноцінно, інспектор зможе складати протокол і без порушника.

Протоколи про несплату за парковку інспектори направлятимуть на розгляд адміністративної комісії Київської адміністрації, яка прийматиме рішення про стягування штрафу. Копію протоколу кріпитимуть на скло автомобіля-порушника.

Розмір штрафу за неоплату паркування становить від 136 до 204 гривень. Якщо штраф не сплачується протягом 30 днів, він подвоюється.

Після виявлення автомобіля з несплаченим штрафом, інспектор зможе блокувати колеса автомобіля, і розблокує їх тільки після сплати подвійного штрафу.

Також інспектори матимуть право при необхідності евакуювати автомобіль.  

Якщо експеримент пройде вдало, проект запрацює на парковках по всьому місту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Києві, реформа парковки, автоматами, без паркувальників | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]