Пт, 2024-03-29, 01:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:43
За тиждень товарної блокади жодна фура не проїхала до Криму. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

За тиждень жодна фура не перетнула адміністративний кордон з Кримом. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, підбиваючи підсумки тижня "громадянської" блокади Криму.

"За тиждень жодна вантажівка, жодна фура не перетнула адміністративний кордон України", – сказав він.

За словами Чубарова, згідно з даними його джерел, у перебігу блокади "вичерпався потік контрабанди, від якої отримували дохід представники окупаційної влади".

Активісти розробили план щодо блокування залізниці, який незабаром буде введено в дію. Про це в неділю, 27 вересня, заявив заступник начальника ГУ МВС України в Херсонській області Ілля Ківа, передає НБН.

"Активісти розробили план щодо блокування залізниці, який незабаром буде введено в дію. А безпосередньо, ця залізниця офіційно у нас вже давним-давно перекрита відомча, залізниця, але існувала гілка на завод, через який товар завозився в Крим. Так як є позиція щодо закриття залізничного шляху, а вона була й раніше, то на сьогоднішній день, я думаю, що активісти взяли досить правильне рішення про блокування і цієї гілки, що дасть можливість повністю заблокувати поставки будь-яких продуктів на окупований півострів Крим", – сказав Ківа.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що везе товари до Криму, ініційована Меджлісом кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.

За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки Росія не виконає їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Російська влада Криму вважає, що жителі півострова не відчують наслідків "продовольчої блокади".

Меджліс кримськотатарського народу також закликає перших осіб України відімкнути окупантам електропостачання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: тиждень товарної блокади, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]