Пт, 2024-03-29, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
За зіткнення під Радою затримали 18 осіб. Тягнибока допитають. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

18 учасників акції протесту під Верховною Радою, підозрюваних у масових заворушеннях, затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу, перебувають в ізоляторах тимчасового утримання Києва. Більше 10 людей, які також були затримані після подій під Радою, опитані міліцією та відпущені.

"18 затриманих за 208 статті КПК знаходяться в ІТУ Києва, вони повідомляються про підозру за різними статтями КК. Решта опитані і відпущені", - повідомили в прес-службі столичної міліції.

У главку розповіли, що в даний час правоохоронці встановлюють учасників подій під парламентом, збирають доказову базу.

Крім того, стосовно затриманого бійця батальйону спецпризначення "Січ", який використав гранату в ході зіткнень біля Верховної Ради, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

"Він повідомлений про підозру по 263 і 348 статей Кримінального кодексу", - повідомили в столичній міліції.

Що стосується пікетування Голосіївського райуправління міліції прихильниками ВО "Свобода", то воно завершилося після 1:00 ночі, порушень громадського порядку не зафіксовано.

"Вчора, правоохоронними органами за підозрою про участь в незаконних, злочинних діях проти держави Україна, було затримано 31 особу. Протягом минулого вечора і ночі слідчі органи МВС проводили всі відповідні процесуальні дії", - написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у Facebook.

"На цей час, в рамках ст.208 КПК України затримано 18 осіб. З них двоє бійців батальйону МВС "Січ", один з яких підозрюваний у застосуванні бойової гранати РГО проти правоохоронців. Обидва недавно написали рапорти на звільнення за власним бажанням", - заявив Шкіряк.

"Стосовно інших 13 осіб, що були доставлені у Голосіївський та Печерський райвідділи міліції, інформація поки що не підтверджена і їх відпустили", - додав він.

Слідчого-оперативні групи продовжують активно працювати і з'ясовувати всі деталі та обставини "антидержавного злочину" під парламентом, збирають і аналізують матеріали, зазначив радник голови МВС.

"Вбивство бійця Нацгвардії та поранення близько 130 правоохоронців не пройде безкарно. І організатори, і виконавці цього політично-кримінального кривавого свавілля будуть знайдені і покарані. Органи правопорядку діятимуть жорстко і безкомпромісно!", - заявив Шкіряк.

У лікарнях - 141 постраждалий. Загиблого нацгвардійця могли застрелити

У столичній міліції повідомляють, що станом на ранок вівторка, 1 вересня, у шпиталях та лікарнях Києва перебуває 141 постраждалий внаслідок заворушень під Верховною Радою 31 серпня.

"141 пеебуває в лікарнях, 10 – у важкому стані", - повідомили у прес-службі ГУ МВС України в Києві.

У главку нагадали, що постраждалі правоохоронці перебувають у шпиталях МВС та Міноборони, у 17-й та Олександрівській лікарнях.

"Нацгвардія і міліція оголосили збір коштів для допомоги постраждалим", - повідомили в столичній міліції.

Тим часом радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко заявив, що загиблого в понеділок військовослужбовця Національної гвардії України Ігоря Дебріна, який дістав смертельних поранень під час зіткнень біля парламенту, було вбито кулею.

"Основними подіями, насправді, були вибухи. І як ми зараз маємо інформацію, що той чоловік, який загинув (боєць Нацгвардії – ред.), він був убитий пострілом у серце, не від осколка, а від кулі", - заявив він в ефірі "5 каналу" вівторок вранці.

Він також зазначив, що "зараз це - крайня інформація наразі, і я вважаю, що підтвердження буде вже сьогодні".

Варченко зазначив, що правоохоронцями будуть допитані лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, член цієї партії, нардеп Юрій Сиротюк та "інші учасники цієї акції".

"Я припускаю, що найближчим часом, і я розумію, що сьогодні це цілком можливо, будуть викликані на допит Тягнибок та Сиротюк, і десятки інших людей, які були організаторами і співучасниками цих подій", - сказав радник.

31 серпня під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, була кинута бойова граната.

У результаті протистоянь один боєць Нацгвардії загинув, отримавши осколкове поранення в серце.

Станом на 23:00 31 серпня результаті зіткнень 131 поранений знаходиться в лікарнях, 6 з них отримали важкі поранення.

Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока.

"Свобода", у свою чергу, покладає відповідальність на чинну владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Президент України Петро Порошенко вважає, що організатори зіткнень, у тому числі політики, повинні понести сувору відповідальність.

У зв'язку з подіями біля Верховної Ради розпочаті кримінальні провадження за кількома статтями КК України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: рада, Зіткнення, допит, Тягнибок, 18 осіб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]