Пт, 2024-04-19, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Заявили у Литві про спроби дискредитації навчань НАТО з допомогою фейкових новин
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр оборони Литви Раймунд Каробліс назвав появу фейкової новини про збиту бронемашиною США дитину спробою дискредитувати навчання НАТО в країнах Балтії.

Про це повідомляє Reuters.

Опублікований на незрозумілому веб-сайті, але зроблений так, щоб виглядати як історія з головного новинного сайту Литви Delfi, блог від 7 червня про те, що машина американської армії збила хлопчика на велосипеді відноситься до того ж ряду, що і минулорічні звинувачення у зґвалтуванні, зазначив Каробліс.

Міністр не став робити припущень, хто може стояти за появою новини, однак зазначив, що повідомив про це колег у НАТО.

"Такі оманливі новини є майже хрестоматійними ... тому інші повинні знати, що такі речі можливі, і вони повинні готуватися до них", - сказав Каробліс.

"Сьогодні немає сумнівів у тому, що хтось готувався до таких інцидентів і мав різні сценарії".

Минулого року високопоставлений генерал НАТО заявив, що за фальшивими звинуваченнями у згвалтуванні щодо німецьких солдатів стояла Росія.

Міністерство оборони Російської Федерації неодноразово заперечувало, що в Москві проводять подібні дезінформаційні кампанії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 768 | Додав: adminA | Теги: спроби дискредитації навчань НАТО, литва, фейкові новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]