Чт, 2024-03-28, 23:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Затишшя в зоні АТО зберігається. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Наприкінці вчорашньої доби в зоні АТО зберігалося майже повне затишшя.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-центр АТО.

Зазначається, що з 18 години і до опівночі з боку незаконних збройних формувань зафіксовано лише один випадок порушення перемир’я.

"Так, з 22.45 і до 23.30 бойовики з гранатомета і стрілецької зброї обстрілювали наш опорний пункт на південь від Авдіївки", - йдеться у повідомленні штабу.

Сьогодні ж, 10 вересня, з опівночі і до 6 ранку, вздовж усієї лінії розмежування противник зброї не застосовував.

У свою чергу спікер Генерального штабу Владислав Селезньов повідомив, що терористи на сході України активізували "партизанську війну".

"Ми спостерігаємо пожвавлення так званої партизанської війни. Тобто бойовики, представники диверсійно-розвідувальних груп обходять автодороги, закладають фугаси, встановлюють свої розтяжки, на яких підриваються як мирні жителі, так і військовослужбовці сил АТО. І це на сьогодні - проблема", – сказав пан Селезньов в ефірі "5 каналу".

При цьому він зазначив, що кількість обстрілів зменшилася вп'ятеро. Так, з 26 по 31 серпня було зафіксовано 327 обстрілів позицій українських військ, а з 1 по 6 вересня – 65. І додав, що на минулому тижні терористи тільки двічі використовували зброю, яка заборонена Мінськими угодами.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

9 вересня в штабі АТО заявили, що кількість обстрілів сил антитерористичної операції з боку бойовиків в даний час мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, затишшя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]