Пт, 2024-04-26, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Збори утримувачів усіх 14 випусків реструктуризованих євробондів Україна призначила 14 жовтня
Інші останні Економічні новини

Україна проведе 14 жовтня у Лондоні збори утримувачів всіх 11 випусків єврооблігацій України та 3 випусків гарантованих державою єврооблігацій ДП "Фінінпро", що входять до периметру реструктуризації, йдеться у повідомленні УНІАН.

Збори призначено у проміжок часу з 10:00 до 12:10 за лондонським часом в офісі юридичного радника України "White & Case LLP" за адресою Олд Броад стріт, 5. Зокрема, з утримувачами облігацій на 3 млрд доларів з погашенням 25 грудня цього року, викуплених Фондом національного добробуту Росії в кінці 2013 року, збори заплановано на 11:10 за лондонським часом.

Згідно з оголошенням, у разі відсутності кворуму повторні збори мають відбутися не раніше, ніж за 14 днів, але і не пізніше 42 днів.

Довідка

27 серпня Україна та Комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд доларів. Реструктуризація передбачає повне списання 3,6 млрд доларів, відстрочку платежів по тілу кредиту в сумі 11,5 млрд доларів на 4 роки, а також фіксування ставки купона по всім бондам на рівні 7,75% річних.

17 вересня Верховна Рада України конституційною більшістю прийняла урядовий пакет законів, що дозволяє завершити процес реструктуризації на узгоджених з кредиторами умовах. Зокрема, уряду вдалося узгодити з парламентаріями механізм компенсації втрат кредиторів в обмін на часткове списання боргу при зростанні ВВП України більш ніж на 3% щорічно після 2020 року.

Президент України Петро Порошенко підписав закони про реструктуризацію 18 вересня. В рамках цих законів Мінфін розпочинає обмін реструктуризованих облігацій на нові й призупинить обслуговування старих облігацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: збори утримувачів 14 випусків євроб, 14 жовтня, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]