Пт, 2024-04-19, 06:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Зі змінами, що ускладнять будівництво "Північного потоку-2" Польща квапить ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща чинить тиск на Євросоюз, щоб прискорити процес запровадження змін, які ускладнюють будівництво "Північного потоку — 2".

Про це заявив заступник міністра енергетики Польщі Міхал Куртика, повідомляє Polskie Radio.

Болгарія, яка головує в Раді ЄС у першому півріччі 2018 року, досі гальмувала роботу над змінами газової директиви. Тепер вона обіцяє, що ще в цьому місяці питанням займуться посли ЄС.

"Це винагородження важкої, багатомісячної праці польської дипломатії" - сказав Куртика.

Згідно зі змінами в директиву, на всі газогони, в тому числі ті, які постачають газ морськими шляхами, мають поширюватися правила ЄС. Зміни до директиви Єврокомісія запропонувала в листопаді минулого року. Болгарія з січня організувала за цією темою тільки експертну зустріч, не бажаючи виносити її на політичний рівень.

"Польща вирішила, що потрібно змінити цю ситуацію і виступила з вимогою прискорення роботи" - сказав урядовець.

Вимогу Польщі минулого тижня підтримали 10 країн ЄС, а Болгарія повідомила, що організує з цього питання політичну нараду.

Подальша доля змін залежатиме від Австрії, яка з липня розпочне головування у Раді ЄС і яка не має бажання прискорювати темпи роботи над ними.

За словами Куртики, Польща розраховує на об’єктивність Австрії у цій справі.

"Головування має поводитися нейтрально. Ми будемо наполегливо нагадувати, що до обов’язків головування належить прозора і гідна довіри поведінка" - наголосив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: ЄС, будівництво Північного потоку-2 Пол, зміни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]