Сб, 2024-04-20, 11:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
Знімають про війну, "постмайданний" Київ і адаптують новозеландський серіал - в Україні кінобум
Інші останні Телевізійні новини

Нині в Україні спостерігається небачений раніше бум серіального кіновиробництва. Провідні телекомпанії намагаються заповнити ефір продуктом власного виробництва, що викликано недавньою забороною на показ російських серіалів, пише DT.ua.

На сьогодні у виробництво запущено вже десятки назв, які незабаром мають вийти на екрани. Серед них драма "Не зарікайся", яка торкнеться трагедії, що розгорнулася на півдні і сході країни, "Центральна лікарня", яка стане адаптацією новозеландського серіалу для українських глядачів, серіал "Володимирська, 15", який розповість про події в "післямайданному Києві 2015 року" та інші.

План вітчизняних телевиробників полягає в тому, щоб максимально заповнити ефір власним продуктом. Подібна задача припускає: адаптацію іноземних форматів; продукування оригінальних сценарних ідей; використання місцевого творчого ресурсу; дотримання бюджетних пристойностей, з урахуванням викликів часу.

У виборі виконавців головних ролей перевага надається українським акторам, які заміщають на цьому ринку акторів з РФ. За попитом (на конкретних акторів) сьогодні лідирують творчі колективи Київського Молодого театру і Театру драми і комедії на Лівому березі Дніпра - Стас Боклан, Олександр Кобзар, Олеся Жураківська, Дмитро Суржиков, Ірма Вітовська, Леся Самаєва, Володимир Горянський, Дмитро Лаленков, Віталій Салій та інші.

Питання про те, чи встоїть український серіальний ринок у нинішніх умовах кризи, урізання бюджетів і падіння замовлень на рекламу, зараз є відкритим.

Нагадаємо, закон, що забороняє поширення в Україні створених після 1 серпня 1991 року фільмів, які популяризують органи держави-агресора, змальовують позитивний образ співробітників держави-агресора і співробітників радянських органів держбезпеки, а також в яких визнається правомірність окупації України, набув чинності 4 червня. Також закон забороняє показ усіх фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора після 1 січня 2014 року.

Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу 376 фільмів і серіалів (більшість з них - російського виробництва), починаючи з серпня 2014 року.

А в Нацтелерадіо повідомляли, що Україна платила близько 300 млн доларів на рік за російські серіали. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: україна, постмайданний Київ, кінобум, новозеландський серіал, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]