Пт, 2024-04-26, 18:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:39
Для контролю держполітики понад 200 діячів культури організувались в Асамблею
Інші останні Культурні новини
У Києві розпочала роботу Асамблея діячів культури, мета якої - контроль державної політики у галузях освіти та культури.

У понеділок, о 12 годині розпочалось засідання активістів щодо освітньої політики, також о 12 годині також розпочали обговорення музейники, о 14: 00 має розпочатись засідання кінематографістів, сучасні митці зберуться о 16:00, о шостій вечора відбудеться засідання просвітників.

Зазначимо, що понад 200 діячів культури оголосили про створення органу, який бере на себе ініціативу у виробленні та опрацюванні стратегічних реформ у галузі культури. Асамблея ініціює створення експертних груп за різними напрямками культури, мистецтва та збереження культурної спадщини для збору пропозицій щодо реформ у кожній галузі.

З 22 лютого Асамблея блокує будівлю Міністерства культури до початку роботи комісії з розслідування, аудиту та системного аналізу попередньої діяльності Міністерства культури. Серед активістів, кураторів, критиків є лідер гурту «Мандри» Фома, Антін Мухарський, режисер і театральний діяч Лесь Танюк, представники кіногрупи «Вавілон 13» Лариса Артюгіна, Іван Сауткін, Володимир Тихий, співачка Марія Бурмака, музикант Кирило Стеценко, письменники Володимир Даниленко, Павло Вольвач, брати Капранови, художники Володимир Кузнецов, Матвій Вайсберг, представники ІСТМ (Ініціатива самозахисту трудящих мистецтва), галерист Євген Карась, керівник ЕтноТолоки Данило Данилейко та інші. Кількість діячів культури, долучених до роботи Асамблеї, постійно зростає.

Асамблея вимагає проведення люстрації керівного складу Міністерства культури, системних реформ у галузі культури та узгодження кандидатури міністра культури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Асамблею, контролю держполітики, 200 діячів культури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]