Пт, 2024-04-26, 13:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:11
Гарань - Майдан має стояти, бо влада - це дипломатичні наперсточники
Інші останні Політичні новини
Скасування диктаторських законів і відставка Азарова - це позитивні кроки, але це не означає, що Майдан вже може розходитися.

Таку думку Еспресо.TV висловив політолог Олексій Гарань.

"Скасування цих законів - це, безумовно, позитивно, але що далі – одні знаки запитання. Ми побачимо, що буде в другій половині дня, чи буде прийнятий закон. "Регіонали" наполягають, щоб це була амністія, а опозиція говорить про звільнення. І далі - власне рух до повернення конституційної моделі зразка 2006-2010 років. Тут опозиції не можна збавляти темп, треба рухатися далі, бо інакше всі важелі впливу залишаться в руках Януковича", - вважає він.

На думку Гараня, відставка Азарова - це маневрування Януковича, в тому числі і для того, щоб заплутати опозицію.

Також політолог вважає, що таке дисципліноване голосування регіоналів - також позитивний крок.

"Я думаю, що це пов’язано частково з тим психологічним тиском, який здійснюється на цих депутатів, а в когось в голові дещо клацнуло, і вони зрозуміли, чим це може закінчитися. Скасування законів - це плюс і це означає, що можна привести бодай частину регіоналів до тями, але все найважливіше ще попереду", - зауважив експерт.

Щодо Майдану і питання, чи потрібно розходитися зараз, Гарань відповів з позиції простого громадянина.

"Очевидно, що ні. Янукович говорить: давайте ми будемо звільняти затриманих в обмін на звільнення Майдану. Ні в якому разі. Майдан має зараз стояти. Я б себе почував безпечно, якби я знав, що звільнилися керівники силовиків, МВС, СБУ, ГПУ, а далі йде зміна по областях. Що відбувається зміна конституційної моделі. Що влада і силові структури не належать бандитам. За цих умов ми можемо говорити про те, що Майдан може піти. Ніяких гарантій від влади нема".

"Влада – це дипломатичні «наперсточники». Вони в будь-який момент готові порушити домовленості заради збереження влади і застосувати силу. Вірити не можна жодному слову – тільки дії", - підсумував політолог.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: Майдан має стояти, влада, гарань, дипломатичні наперсточники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]