Пт, 2024-04-26, 15:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
"Мирний протест" перетворився на побоїще. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

14:20. Мітингувальники розпалили шини на розі вулиць Садовій та Інститутській. Вітер зносить чорний дим у бік Верховної Ради України вздовж вулиці Садової. Мітингувальники не припиняють атакувати кордон міліції на вулиці Садовій камінням.

На вулиці Шовковичній ситуація ще більш напружена. Там також горять шини, проте, час від часу правоохоронці роблять спроби зайти з флангу з боку парної сторони вулиці Інститутської з тилу до мітингувальників.

Поранено багато активістів Майдану, їх виносять працівники медичної служби Майдану, однак в швидкі допомоги, які приїжджають також, постраждалих не заносять, побоюючись, що в лікарнях їх заарештрують. Постраждалих несуть вниз, на Майдан Незалежності.

14:10. На вулиці Грушевського мітингувальники та міліціонери перейшли до активних дій. Правоохоронці час від часу кидають в активістів світло-шумові гранати. Своєю чергою мітингувальники активно використовують петарди та час від часу – "коктейлі Молотова". Також інколи чути постріли з травматичної зброї. Обидві сторони закидують одна одну камінням.

Дії протестувальників та міліції не носять ескалаційного характеру, скоріше, мова може йти про поодинокі сутички. Кількість міліціонерів та спецпризначенців загалом навіть зменшилась, водночас кількість мітингувальників трохи збільшується. Також міліція почала поливати мітингувальників водою з водомета.

13:45. Мітингувальники запалили вантажні автомобілі, що перекривають вулицю Садову в напрямку Верховної Ради України. Крім того, вони взяли в полон ще одного міліціонера і повели його на Майдан.

13:40. "Правий сектор" заявляє про високу ймовірність розгону Майдану за допомогою бронетехніки та вогнепальної зброї і закликає громадян мобілізуватися: "Закликаємо усіх власників вогнепальної зброї зібратися на Майдані і сформувати загони для захисту людей від прислужників злочинної влади".

13:30. На перехресті вулиць Інститутської і Шовковичної силовики поливають мітингувальників з водометів. Також в бік протестувальників летять світло-шумові гранати і пускають сльозогінний газ, пише Главком.

Силовики пішли в наступ і намагаються відтіснити мітингувальників від перехрестя вниз по Інститутській. Мітингувальники закидають силовиків камінням і петардами, а також "коктейлями Молотова".

Від "коктейлів Молотова" загорілася будка постового ДАІ на перехресті Шовковичної та Інститутської. Протестуючі також підпалюють феєрверки, але не завжди встигають їх вчасно запустити, тому вогні розлітаються і в бік самих учасників протесту.

13:10. Депутати від "Свободи" в Маріїнському парку відібрали у тітушок саморобні гранати, передає кореспондент NEWSru.ua.

13:05. Мітингувальники продовжують штурмувати кордон міліції, який перекрив вулицю Шовковичну в напрямку Верховної Ради України. Правоохоронці закрилися щитами, в них мітингувальники безперервно кидають каміння. На будинку № 19-А знову з`явилися троє снайперів. Крім того, силовики кидають в людей гранати зі сльозогінним газом і відкрили вогонь з даху будинку з травматичної зброї.

13:00. Почалися масові зіткнення між "Беркутом" і протестувальниками на перехресті вулиць Інститутської та Шовковичної в Києві. "Бекрут" пішов в атаку з боку вулиці Шовковичної в напрямку від будівлі Верховного Суду. Зараз тривають масові сутички між "Беркутом" і мітингувальниками, є постраждалі з боку мітингувальників.

Мітингувальники відтіснили "беркутівців" з перехрестя вулиць Шовковичної та Інститутської, зіткнення продовжується в глибині вулиці Шовковичної, куди відступив "Беркут". Мітингувальники взяли в полон декількох міліціонерів.

12:40. Самооборона Майдану завадила "тітушкам" прорватися у Маріїнський парк з боку станції метро "Арсенальна". Кілька десятків молодиків намагалися пройти до Маріїнського парку, але близько 200 самооборонівців вишикувались впоперек вулиці Грушевського, щоб дати відсіч. Вони почали розбирати бруківку з тротуару. Наразі самооборона вжила активних дій і почала відтісняти молодиків в напрямку метро, закидуючи їх димовими шашками та петардами.

12:30. Мітингувальники увірвалися в під`їзд будинку на вулиці Інститутській, 19-А, де перебувають правоохоронці. Водночас на даху цього будинку, де раніше знаходились снайпери, які стріляли у мітингувальників гумовими кулями, з`явилися два бійці спецпідрозділу "Беркут" зі зброєю і почали переговори з мітингувальниками, які також перебувають на даху.

12:15. Facebook. Rodion Shovkoshytnyi: "Щойно біля Маріїнського палацу гранатою, яких, звичайно ж немає на озброєнні у МВС, людині відірвало праву кисть. Черговий привід ЄС глибоко стурбуватися".

12:10. Всі двері в Верховній Раді України, окрім центрального входу, заблокували зсередини величезними металевими скобами. Депутати ще можуть пройти через центральний вхід.

12:00. Сім міліціонерів внаслідок зіткнень на вулиці Грушевського у Києві. Про це повідомляє прес-служба МВС України. Згідно з повідомленням, вони отримали тілесні ушкодження через те, що мітингувальники намагалися прорвати міліцейський кордон, заволоділи вантажівкою, яка потім рушили у бік парламенту.

11:55. Повстанцы штурмуют главный офис Партии регионов в Киеве. В частности, около ста представителей Самообороны Майдана выломали первую входную дверь в офис партии. Некоторые перелезли через забор и разбили все камеры наружного наблюдения.

11:45. Дві жінки отримали ураження гумовими кулями: одна в область серця, інша в обличчя. Протестувальники знаходять під ногами резинову картеч. Більшість протестувальників - пересічні громадяни, без екіпіровки, з жовто-синіми стрічками. У зоні подій поганий мобільний зв'язок.

11:40. У Києві близько 15 співробітників спецпідрозділу "Омега" прибігли в сторону будівлі Верховної Ради України із сторони вул. Шовковичної. З вікон парламенту можна спостерігати, що час від часу співробітники силових органів, зокрема "Беркуту", невеликими групами і в основному бігом, пересуваються в сторону Маріїнського парку, де відбувається протистояння з мітингувальниками. Трохи раніше на вул. Шовковичній силовики несли дерев`яний ящик - не виключено, що із боєприпасами.

11:30. Троє снайперів на даху будинку на розі вулиць Шовковичної та Інститутської стріляють з травматичної зброї 12-го калібру в мітингувальників. Вогонь доволі інтенсивний і триває залпами відразу з трьох рушниць.

11:20. "Беркутівці" вилізли на дах будинку на розі вул. Інститутської і Шовковичної, і кидають звідти світло-шумові й газові гранати прямо на голови протестуючих. Окрім того, на даху знаходиться людина в цивільному і в масці, який теж кидає якісь невідомі предмети вниз.

11:15. В Маріїнському парку розпочалися сутички мітингувальників з міліцією. Сутички виникли біля кордону міліції, який стоїть у парку біля проїжджої частини вулиці Грушевського.

Мітингувальники кидають у спецпризначенців петарди та стріляють салютом. У відповідь силовики застосовують сльозогінний газ та світлошумові гранати. Конфлікт спалахнув після того, як на підкріплення бійцям внутрішніх військ, які кордоном відділяли мітингувальників з Майдану від прихильників Партії регіонів, прийшли бійці "Беркуту".

Мітингувальники зустріли "Беркут" вигуками "вбивці!". Наразі громадяни здебільшого похилого віку, які прийшли підтримати акцію, почали покидати територію парку.

11:05. На вул.Шовковичній в центрі Києва протестувальники підпалили два вантажних автомобіля "КамАЗ", які блокували проїжджу частину. Горять кабіни і передні колеса автомобілів. Вулицю вже затягнуло чорним димом. З боку силовиків вже під'їхала пожежна машина, яка буде гасити вантажівки. Мітингувальники продовжують запускати "фаєри" і кидати каміння в бік силовиків, передає "Інтерфакс-Україна".

10:40. На вулиці Шовковичній у Києві силовики почали застосовувати світлошумові гранати, вони мають при собі рушниці. Про це повідомляє депутат-опозиціонер Леся Оробець у Twitter.

"На Шовковичній менти почали застосовувати світлошумові гранати. Озброєні помповими рушницями форт-500Т", - написала вона.

"На Липській почали пускати газ", - додала вона. "На Шовковичній народ кричить: "Фашисти". На даху снайпер", - повідомила Оробець.

А користувач під ніком Тем написав: "Бачив, як передній ряд "беркутів" був спалахнув. Певно, активісти пригостили їх мирним коктейлем. Ті відповідають шумовухами".

За його словами, "на Інститутській розпочинається нова Грушевського: активісти розбивають КамАЗ-и, бєркути пустили газ".

На перехресті Шовковичної та Інститутської підхід до Верховної Ради заблокований міліцейським кордоном. Кілька десятків протестувальників кидають бруківку через вантажівки, якими перегороджено Шовковичну у бік силовиків.

З іншого боку у відповідь летять газові гранати.

"Українська правда" повідомляє про щонайменше 5 постраждалих. Одного з них забрала швидка. У постраждалих, швидше за все, отруєння газом. Їм надають допомогу активісти прямо на вулиці.

Загалом біля кордону на розі Шковковичної й Інститутської знаходяться близько 5 тисяч людей. Здебільшого це пересічні протестувальники. На Інститутську вже приїхала 2 швидка. Протестувальники розбирають бруківку на вулиці. Періодично після вибухів гранат люди починають скандувати "Фашисти!".

10:30. На вулиці Грушевського мітингувальники підпалили шини, туди також підтягуються силовики. Про це в Twitter повідомив Олександр Аронець.

Сьогодні, 18 лютого, тисячі прихильників Майдану пішли до ВР, де лідери опозиції наполягають на першочерговому вирішенні питання про проведення конституційної реформи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1158 | Додав: adminA | Теги: Мирний протест перетворився на побо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]