Сб, 2024-04-20, 11:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
400-річчя "Часослову" відсвяткують у Радомишльському замку. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

  На території історико-культурного комплексу "Замок-музей Радомисль" цієї неділі 11 грудня 2016 року о 12.30 розпочнуться урочистості з нагоди святкування 400-річчя виходу в світ "Часослову", першої друкованої книги на території центральної та східної України, що була надрукована на папері Радомишльської папірні типографією Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляється на офіційному сайті музею.

В межах програми святкування ювілею заплановано низку заходів в історико-культурному комплексі "Замок-музей Радомисль". Зокрема відвідувачі зможуть побачити аркуші і розвороти найдавніших рукописних українських книг, факсимільні видання церковних манускриптів, копії оригінальних мініатюр і текстів стародавніх рукописів виконаних відомим каліграфістом Юрієм Храпаєм.

"Сьогодні, через понад три століття Радомишль знову стає одним з осередків духовності, який поширює знання про історію віри українців по всьому світу. За 5 років понад сто двадцять тисяч туристів як з України, так і країн ближнього та далекого зарубіжжя відвідали Музей української домашньої ікони", - йдеться в анонсі.

Музей створено зусиллями народної депутатки Ольги Богомолець (БПП).

Об'єкт перебуває у її приватній власності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: 400-річчя Часослову, Радомишльський замок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]