Пт, 2024-03-29, 06:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:40
Англійська мова надто домінує в інституціях ЄС у Брюсселі - президент Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Англійська мова є надто домінуючою в інституціях ЄС у Брюсселі, особливо зважаючи на те, що Велика Британія незабаром вийде з Європейського Союзу.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє Reuters.

"Ситуація зараз досить парадоксальна: англійська, напевно, ніколи не була настільки поширеною в Брюсселі і в той же час ми говоримо про Brexit", - сказав Макрон, пообіцявши боротися за широке використання французької мови в інституціях ЄС.

Французька мова довго панувала в штаб-квартирі ЄС у Брюсселі, але англійська стала найпоширенішою в європейських установах, особливо після того, як у 2004 році до блоку приєдналися східноєвропейські члени.

"Це панування не є неминучим. Нам потрібно встановити деякі правила і зробити французьку мовою, з якою у вас є доступ до низки можливостей", - сказав Макрон.

Макрон, який, на відміну від більшості колишніх французьких лідерів, часто виступає англійською мовою за кордоном, заявляє, що це не рух проти використання англійської мови, а один із кроків до заохочення багатомовності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: інституції ЄС, Англійська мова, брюссель, президент Франції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]