Сб, 2024-04-27, 02:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:51
Без електрики залишилися 134 населені пункти - ускладнення погодних умов
Інші останні Прогноз погоди

Ситуація по регіонах: циклон рухається з півдня на північ

В Україні з півдня на північ рухається центр Балканського циклону. 18 березня в більшості регіонів – сильні опади, налипання мокрого снігу та істотне похолодання. Комунальні служби вже перевели в посилений режим готовності. У багатьох областях обмежено рух вантажного автотранспорту, повідомляють podrobnosti.ua, уточнюючи ситуацію по регіонах.

Черкащину засипає мокрим снігом і поливає дощем. Через замети на чотирьох ділянках трас державного значення – обмежено рух вантажівок. Тимчасово – скасовано й рейси міжміських автобусів. Через негоду – знеструмлені населені пункти щонайменше у двох районах області. Без струму залишилася й насосна станція, яка подає воду до міста. З 18.00 години почнуть підвозити воду до будинків.

У Чернігові вже майже добу іде мокрий сніг, який час від часу змінюється дощем. Для далекобійників в області розгортають пункти обігріву. На трасах 8 машин злетіли в кювет, витягувати їх довелося рятувальникам.

На Сумщині випала майже місячна норма опадів. Є і постраждалі: на засніженій дорозі у Недригайлівському районі водій маршрутки не впорався з кермуванням і влетів у трактор. Семеро пасажирів отримали травми.

На Одещині по всій області йде сніг. На півдні його вже намело 20 см, а на півночі до півметра. Катастрофічна ситуація на трасі Київ-Одеса. Водії викладають в соцмережі фото машин у багатокілометрових заторах. Водіїв просять не їхати по цій трасі.

По області без світла залишаються 50 населених пунктів. У місті Арциз світла немає зовсім, частково – в Ізмаїлі. В самій Одесі весь день йде дощ – сніг очікують надвечір.

За оперативною інформацією від служби ДСНС, через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 134 населених пункти у 8 областях, а саме: Закарпатська – 81, Львівська – 29, Вінницька – 7,  Луганська – 6, Донецька – 5, Сумська – 4, Запорізька – 1 та Черкаська – 1.

Для розчистки доріг від Укравтодору залучено 1451 людей та 1095 одиниць техніки.

Підрозділами ДСНС проведено буксирування 99 автомобілів, у яких перебувало 158 осіб.

У Державному агентстві автомобільних доріг України працює Штаб з ліквідації наслідків  надзвичайної ситуації.

Аеропорти та морські торгівельні порти працюють у штатному режимі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 713 | Додав: adminA | Теги: ускладнення погодних умов, 134 населені пункти, електрика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]