Чт, 2024-04-25, 01:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Бойовики провокують біля Кримського. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Четверо українських військовослужбовців зазнали поранень у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ніхто з українських військових не загинув, четверо військовослужбовців отримали поранення", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Лисенко також розповів, що в результаті обстрілу КПВВ "Станиця Луганська" поранено одного співробітника Державної прикордонної служби. "Йому надали необхідну медичну допомогу на місці. Його життю нічого не загрожує", - зазначив він.

За словами спікера Міноборони, бойовики знизили інтенсивність обстрілів по всій лінії фронту. Так, на луганському напрямку бойовики застосовували кулемети калібром 82 і 120 мм поблизу Кримського і Новоолександрівки. Також був порушений режим тиші в Станиці Луганській: там окупанти використовували легке озброєння.

На донецькому напрямку традиційно неспокійно поблизу Авдіївки, а також у Луганському, де тривають інтенсивні мінометні обстріли. У Верхньоторецькому бойовики здійснили збройну провокацію з використанням гранатомета.

На маріупольському напрямі істотно знизилася інтенсивність вогню, проте тривають артилерійські обстріли, зокрема, Широкиного і Бердянського. Також бойовики застосовували легке озброєння поблизу Мар'їнки і Талаківки.

Раніше повідомлялося, що терористи обстріляли зі стрілецької зброї територію біля КПВВ "Майорськ", в результаті чого один цивільний загинув, один поранений. Пропускні операції на даному напрямку було припинено.

Також повідомлялося, що бойовики вночі обстріляли контрольно-пропускний пункт в'їзду/виїзду "Станиця Луганська", в результаті чого був поранений прикордонник. При цьому помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян уточнив, що КПВВ вранці було відкрито і працює в штатному режимі.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петровському та Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня відведення здійснено в Петровському, а 9 жовтня мало пройти в Станиці Луганській.

Разом з тим голова Луганської ОДА Юрій Гарбуз заявив, що заплановане на неділю, 9 жовтня, відведення підрозділів Збройних сил України в Станиці Луганській не відбудеться.

У штабі АТО заявили, що ватажки бойовиків ОРДЛО не бажають виконувати Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил біля станиці Станиці Луганської.

17 листопада ОБСЄ зафіксувала рекордну з початку року кількість обстрілів на Донбасі.

26 листопада бойовики вкотре зірвали розведення сил біля Станиці Луганської.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: Кримське, бойовики, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]