Пт, 2024-04-19, 06:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:47
Бракує українських працівників польським садівникам
Інші останні Новини Європейського Союзу
Польським садівникам не вистачає сезонних працівників з України, яким цього року важче приїхати на роботу до Польщі через труднощі, що виникли з отриманням польських віз.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на польське інформаційне агентство РАР з посиланням на голову Асоціації польських садівників Мирослава Малишевського.

"Ми хочемо, щоб вони приїжджали, а вони хочуть працювати у Польщі, але бар'єр - у консульствах", - сказав він, зазначивши, що проблеми виникли у зв'язку з початком видачі віз в Україні через посередницьку компанію.

Малишевський заявив, що є багато порушень при видачі віз, назвавши серед них штучні черги на подачу документів і запровадження додаткових оплат за швидше оформлення віз.

"Часто у людей, які хочуть приїхати до Польщі на роботу, немає достатньо грошей, щоб зробити собі візу", - пише РАР.

Глава асоціації заявив, що має намір звертатися в польське Міністерство закордонних справ і в консульства в Україні з проханням створити окрему чергу для людей, які хочуть приїхати на сезонні роботи до Польщі.

Малишевський також повідомив, що на сезонних роботах у садах можна заробити у польських роботодавців від 1,65 до 1,9 євро на годину, зауваживши, що працівники також отримують безкоштовне житло.

Нагадаємо, низький рівень заробітних плат змушує більш як 80% трудових емігрантів України шукати кращої долі за кордоном.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: українських працівників, польським садівникам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]