Ср, 2024-04-24, 13:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Британія звинуватила українців у вбивстві літніх мусульман
Інші останні Новини Європейського Союзу
Старший з двох українців, заарештованих британською поліцією за звинуваченням в організації вибухів біля мечетей у передмісті Бірмінгема, підозрюється також у вбивстві мусульманина в квітні цього року, повідомили правоохоронні органи Уест-Мідлендс, які проводять розслідування. Напередодні затриманих допитали.

Пізно ввечері в суботу, 20 липня. поліція рапортувала, що затриманий 25-річний стажер з України підозрюється у вбивстві 75-річного Мухаммеда Саліма, який був зарізаний після вечірньої молитви в одній з мечетей в Бірмінгемі. "Справа про вбивство Мухаммеда Саліма тепер є частиною більш масштабного розслідування, яке ведуть правоохоронні органи Уест-Мідлендс", - цитує ІТАР-ТАСС заяву поліції.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 19 липня, на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків у віці 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

Видання The Independent повідомило в суботу, 20 липня, що поліція в Бірмінгемі (столиця регіону Вест-Мідленд) допитала українців - стажистів копанні Delcam, затриманих за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії.

Газета, посилаючись на керівника компанії Delcam (яка займається розробкою програмного забезпечення) Клайва Мартеля (Clive Martell), повідомляє, що один із затриманих проходив стажування вже протягом 4-х місяців, другий - близько 2-х місяців. "Ці двоє чоловіків не були співробітниками компанії, вони стажувалися у нас. Вони були на півдорозі курсу навчання, і ми розуміємо, що вони зустрілися, перебуваючи на стажуванні", - зазначив Мартель.

Мартель також розповів, що компанія приймає на стажування студентів з усієї Європи, а також співпрацює з низкою українських вишів.

Зовнішньополітичне відомство України поки не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідців з України.

У червні при вибухах біля мечетей у Тіптоні і Уолсоллі ніхто не постраждав, проте розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе мінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки були виявлені поблизу.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1015 | Додав: nowyny | Теги: вбивство мусульман, українці, Британія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]