Пт, 2024-04-19, 09:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
Британський гігант Unilever переміщує головний офіс в Роттердам - Brexit
Інші останні Новини світу

Британсько-нідерландська компанія Unilever заявила про переміщення свого головного офісу до Роттердама.

Про це повідомляє The Independent.

Видання зазначає, що таким рішенням компанія "завдає різкий удар по статусу Британії як європейського ділового центру попереду процесу Brexit".

Компанія, яка є третьою за величиною у Великій Британії та яка досі базувалася у Британії та Нідерландах, заявила сьогодні, 15 березня, про реорганізацію своєї корпоративної структури.

Відповідно до змін, компанія буде управляти трьома підрозділами. Два з них - підрозділи у сфері випуску косметики та засобів гігієни, а також у сфері товарів для дому - базуватимуться у Лондоні, в той час як підрозділ у сфері харчових продуктів буде розташований в Роттердамі.

У компанії заявили, що мають намір спростити свою нинішню структуру, що складається з двох юридичних осіб, щоб перетворитися в одну юридичну особу, яка буде зареєстрована в Нідерландах.

Повідомляється, що напередодні сьогоднішнього оголошення, керівництво компанії провело зустрічі з представниками урядів Великої Британії та Нідерландів.

Як повідомляє The Independent, хоча компанія і не заявляє, що Brexit є причиною для переміщення, однак таке рішення є все-таки ударом по уряду Терези Мей всього за рік до того, як Британія вийде з торгового блоку.

Як відомо, компанія була заснована в 1930 році в результаті об'єднання нідерландського виробника маргарину "Margarine Unie" та піонера миловаріння британської компанії "Lever Brothers".  Компанія є одним із світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії, в тому числі парфумерії.

Нагадаємо, банк Goldman Sachs попередив близько десятка своїх співробітників в Лондоні про часткове перенесення бізнесу до Франкфурта у зв'язку з виходом Британії із ЄС.

Раніше повідомлялося, що близько 30 міжнародних банків розглядають можливість переїзду з Лондона до Франкфурта-на-Майні у зв'язку з виходом Великої Британії з Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: Brexit, британський гігант Unilever, Роттердам, головний офіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]