Пт, 2024-03-29, 13:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Через конфлікт із судовою реформою віце-президент Єврокомісії їде до Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс 9 квітня відвідає Варшаву на тлі конфлікту з приводу спірних судових реформ у Польщі.

Інформацію про візит підтвердили в польському уряді, повідомляє Euractiv.

"Його візит є продовженням постійного неупередженого і заснованого на фактах діалогу між урядом Польщі та Європейською комісією", - сказала прес-секретар уряду Йоанна Копчинська.

Вона додала, що Тіммерманс був запрошений до столиці Польщі міністром закордонних справ Яцеком Чапутовічем.

Переговори будуть в основному пов'язані з судовими реформами, які призвели до того, що Єврокомісія почала безпрецедентні юридичні процедури проти Варшави.

Тіммерманс заявив минулого тижня, що Комісія проаналізує реакцію Варшави на претензії ЄС, перш ніж міністри знову зберуться в наступному місяці, щоб оцінити, "чи були зроблені кроки вперед".

Нагадаємо, у грудні Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

У Євросоюзі обговорюють можливість домогтися коригування курсу Польщі шляхом обмеження виділення коштів ЄС.

Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що Польща не піде ні на які поступки в суперечці з Євросоюзом з приводу судової реформи в країні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: судова реформа, віце-президент Єврокомісії, Конфлікт, Польща | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]