Пт, 2024-03-29, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:15
Через незнання державної мови в Естонії звільнили дюжину рятувальників
Інші останні Новини Європейського Союзу

В естонському переважно російськомовному повіті Іда-Вірумаа звільнили 12 рятувальників через недостатнє володіння ними естонською мовою.

Про це повідомляє ERR.ee.

У керівництві департаменту рішення пояснили тим, що співробітники не змогли поліпшити свої знання державної мови з 2010 року.

Один зі звільнених - Андрій Афанасьєв, пропрацював пожежником майже чверть століття. За його словами, все почалося з мовних курсів в минулому році в Кохтла-Ярве.

"Один з учнів-пожежних встав і сказав, що нам не потрібна естонська мова. Тут живе дуже мало естонців, і вона практично нам не потрібна. Вчителька образилася, поскаржилася Міністерству освіти, через Міністерство освіти, мабуть, прийшов наказ застосувати якісь заходи", - пояснив Афанасьєв.

Керівництво Ідаського рятувального центру підтвердило, що причиною звільнення є незнання державної мови.

"Причина звільнення полягає в тому, що для рятувальників законом встановлені мовні вимоги, які відповідають категорії естонської мови B1. Ці 12 працівників, з якими ми припиняємо трудові відносини з 29 березня, практично не володіють естонською мовою", - сказав керівник центру Айлар Хольцман.

За його словами, з 2010 року рятувальний центр організовував щорічні мовні курси і за вісім років витратив на це трохи більше 70 000 євро.

Чутки про те, що всі звільнені, крім одного, мають громадянство Росії, не підтвердилися. Майже половина скорочених - громадяни Естонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: дюжина рятувальників, Естонія, незнання державної мови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]