Пт, 2024-03-29, 12:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:23
Через обстріли окупантів Світлодарськ залишився без світла. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу бойовики 24 рази відкривали вогонь по українських позиціях, переважно на маріупольському та донецькому напрямках. Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

У штабі також повідомили нові подробиці бойового зіткнення в районі Світлодарської дуги.

Вранці 18 грудня біля Світлодарської дуги бойовики почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.

"Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення "режиму тиші". Утім, противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів ЗСУ в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін", - йдеться в заяві.

Зазначається, що в результаті загинули щонайменше 25 бойовиків, ще близько 30 було поранено. Також терористи кинули своє військове спорядження російського виробництва, коли відступали.

У штабі повідомили, що 18 грудня бойовики неодноразово відкривали вогонь по силах АТО на Світлодарській дузі і прилеглих населених пунктах з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів.

"Унаслідок обстрілів пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському", - йдеться в повідомленні.

Також на донецькому напрямку з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали Луганське і Авдіївку.

На маріупольському напрямку з 122-міліметрової артилерії було обстріляно Широкине. З мінометів різних калібрів бойовики обстріляли Талаківку, Водяне, Гнутове і Широкине, зі стрілецької зброї - Павлопіль. По Мар'їнці вогонь вів снайпер, по Широкиному - танк.

На Луганському напрямку в районі Троїцького терористи обстріляли українські позиції з мінометів. Новоолександрівка потрапила під вогонь гранатометів і великокаліберних кулеметів. Сизе, Жовте і Станицю Луганську обстріляли зі стрілецької зброї.

Напередодні повідомлялось, що на фронті спостерігається різке погіршення ситуації. "Починаючи з 5.50 (18 грудня - ред.) в районі Світлодарської дуги, після тривалої вогневої підготовки із застосуванням великокаліберної артилерії та мінометів, російсько-окупаційні найманці намагалися вибити наші передові підрозділи із займаних позицій", - йдеться в повідомленні.

П’ятеро військовослужбовців загинули, а шістьох поранено - четверо бійців зазнали легких поранень і двоє – середньої ступені тяжкості. Усім постраждалим надана кваліфікована медична допомога.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: Світлодарськ, без світла, обстріли окупантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]