Чт, 2024-03-28, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Через висвітлення Врадіївської ходи звільнили кореспондента "Інтера"
Інші останні Телевізійні новини
Через "занадто об'єктивне висвітлення" Врадіївської ходи звільнено з роботи кореспондента телеканалу "Інтер" Євгена Кучерова. Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп від УДАРу та відомий громадський діяч Сергій Каплін.

"І ось ми прийшли в Монастирище. Розбили наметове містечко навпроти міськвідділу міліції, вечеряли, планували завтрашній день. Завтра до нас приєднується нова група підтримки. Хода йде своєю чергою.

Ближче до вечора нам повідомили, що через "занадто об'єктивне висвітлення" ходи звільнений з роботи кореспондент "Інтера" Євген Кучеров. Ми будемо вимагати його відновлювання та припинення тиску на журналістів через підтримку нашого руху", - написав нардеп.

Також "ударівець" повідомив, що громадські організації планують провести мітинг 18 липня.

"І останнє, сьогодні (11 липня) громадські організації Рух простих людей і Народна антикорупційна армія подали заявку на проведення мітингу 18-го числа цього місяця - поки що на 5 тисяч :)", - додав Каплін.

Нагадаємо, жителі Врадіївки Миколаївської області 7 липня вирушили пішою ходою до Києва, де мають намір вимагати усунення Віталія Захарченка з посади міністра внутрішніх справ України. Учасники ходи планують 18 липня в Києві на Майдані Незалежності розпочати безстрокову акцію протесту.

Довідка

У Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист.

Поліщук і таксист затримані, у Дрижака, за даними правоохоронців, є алібі - він нібито в момент злочину чергував у райвідділку.

Перебування другого міліціонера на волі і викликало протести з боку місцевих жителів, які вимагали його негайного арешту. 1 липня вони протестували біля райвідділку міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Дрижака перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні і заарештували.

Захарченко вважає, що основною причиною резонансних подій у селищі Врадіївка (Миколаївська обл.) після зґвалтування та побиття місцевої жительки стала безвідповідальність окремих керівників місцевої міліції.

4 липня президент України Віктор Янукович закликав показово покарати винних у "врадіївському злочині".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1067 | Додав: adminA | Теги: кореспондента Інтера, висвітлення Врадіївської ходи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]