Чт, 2024-04-25, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:48
Чому продав "Корреспондент" розповів Порошенко
Інші останні Економічні новини
Бізнесмен і політик Петро Порошенко, а донедавна й один з двох найбільших акціонерів UMH Group, яка видає журнал "Корреспондент", в інтерв'ю виданню прокоментував ситуацію з продажем Сергію Курченку Українського медіахолдингу, а також про те, як отримував дзвінки від незадоволених статтями журналу чиновників.

Коментуючи свій вихід зі складу акціонерів UMH, Порошенко нагадав, що ще два роки тому "просочилася інформація про те, що мав відбутися продаж "Корру", і я вирішив сформувати свою пропозицію Джеду (Джед Санден - засновник "Корреспондента"), пройшли інтенсивні переговори, й угоду було підписано".

"При покупці з урахуванням того, що це було забезпечено в партнерстві з Борисом Ложкіним, який відповідав за безпосередній менеджмент, моя функція полягала у гарантуванні інформаційного невтручання. Я вважаю, що минулі два роки показали ефективність такого тандему", - сказав він.

При цьому бізнесмен зазначив, що на самому початку операція була обговорена двома опціонами: у разі бажання одного з партнерів викупити пакет за договірною ціною другий партнер зобов'язаний продати йому пакет, і Порошенко виконав умови договору і продав свій пакет, коли того зажадав Ложкін.

Водночас Порошенку поставили запитання про те, як реагували представники влади на такі резонансні статті в "Корреспонденті", як про аерофотозйомку "Межигір'я", розслідування про гігантський розмах нелегального видобутку вугілля з можливою причетністю сина президента, а також розповідь про реальні джерела походження доходів Віктора Януковича та інші.

"Безумовно, під впливом емоцій я отримував досить велику кількість дзвінків, але мої функції і роль у компанії саме і полягали в тому, що ці дзвінки, ці громи і блискавки не повинні були доходити до редакції. Усі дзвінки починалися, коли публікації вже вийшли, і ніхто своїм втручанням вже нічого змінити не міг. І потім, коли виривався гнів постфактум, у мене була абсолютно нормальна реакція: колеги, якщо ви хотіли щось сказати і в процесі написання матеріалу ви були позбавлені такого права, це суперечить моїм стандартам об'єктивності журналістики, тому, якщо вам є що сказати, наберіть редакцію, і вам не відмовлять", - відповів він.

При цьому нардеп зазначив, що президент, прем'єр-міністр чи спікер парламенту особисто ніколи не телефонували, але "інші дзвонили", які вважали, що проти них організована інформаційна атака, а Порошенко - її учасник.

"Вони вважали, що є теми, які не слід виносити (на публіку). В основному говорили, що необ'єктивно подали матеріал, надрукували неправильну фотографію, не так зробили обкладинку, написали на замовлення. Людині дуже важко об'єктивно себе сприйняти, і будь-яке гостре питання вона сприймає як матеріал на замовлення", - пояснив він.

Говорячи про те, що робота в уряді Миколи Азарова була для репутації ризиком, Порошенко сказав, що не соромиться своїх рішень, а також тих рішень, які він блокував і не дав прийняти, - йшлося про "непрозорі тендери, ситуацію в енергетиці, підвищення тарифів на залізничні перевезення і виграні сирні, молочні та інші війни".

Нагадаємо, 24 квітня стало відомо, що Порошенко продає частку в журналі "Корреспондент", сайті korrespondent.net і радіостанції "Наше радіо" і готується інвестувати в новий проект у сфері ЗМІ.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 988 | Додав: nowyny | Теги: корреспондент, продав, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]