Ср, 2024-04-24, 22:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:55
Держкіно дасть на створення українсько-французької документалки "Какофонія Донбасу" понад мільйон
Інші останні Культурні новини

Державне агентство України з питань кіно ухвалило рішення надати на виробництво документального фільму "Какофонія Донбасу" кошти в розмірі 1,1 млн грн.

"14-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією "Тремпель фільмз" контракт про надання проекту "Какофонія Донбасу" державної фінансової підтримки розміром 1,1 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму – 4 млн грн", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Держкіно в соцмережі Facebook.

Презентацію кінопроекту під час 9-го конкурсного відбору Держкіно можна переглянути за цим посиланням.

Документальний фільм "Какофонія Донбасу", спільне виробництво якого здійснює Україна та Франція, став одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно. Автором сценарію і режисером фільму є Ігор Мінаєв, продюсер - Юрій Леута.

У повідомленні наголошується, що "Какофонія Донбасу" – це фільм-роздум. Ідея стрічки полягає в дослідженні створення міфу про Донбас, керуючись архівними матеріалами документального та ігрового кіно.

За словами режисера стрічки Мінаєва: "Мета "Какофонії Донбасу" – повернути документу його документальний зміст, тобто оголити приховану реальність, без якої неможливо зрозуміти міф Донбасу. Таким чином, фільм побудований у двох площинах: реальність, створена ідеологією, та реальність, прихована за цим глянцем".

Як повідомлялося, 12 грудня Державне агентство з питань кіно оголосило десятий конкурсний відбір кінопроектів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: українсько-французька документалка , Держкіно, Мільйон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]