Пт, 2024-04-26, 11:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Для обговорення подальших дій в Афганістані США скликають зустріч глав МЗС країн-партнерів
Інші останні Новини світу

США планують вивести свої війська з Афганістану до 31 серпня

США скликають зустріч глав МЗС країн-партнерів для обговорення подальшої політики щодо Афганістану.

Як повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, зустріч пройде у відеорежимі 30 серпня. Вашингтон хоче обговорити з партнерами скоординовані дії.

Учасники обговорять узгоджений підхід на наступні дні і тижні.

У Держдепі зазначили, що до обговорення приєднаються представники Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії, Туреччини, Катару, Європейського Союзу та НАТО.

23 серпня представники Талібану заявили, що країни Заходу повинні завершити евакуацію з Кабула своїх громадян до 31 серпня, і пригрозили «наслідками».

США готують запасний план, якщо військові не встигнуть евакуювати всіх охочих з Афганістану до 31 серпня. Президент США Джо Байден дав Пентагону спеціальне доручення.

Байден заявив, що несе відповідальність за останні події в Афганістані

Байден також наказав розробити план нанесення ударів по ІД. Він заявив, що несе відповідальність за останні події в Афганістані та смерть американських військовослужбовців.

Бойовики ісламістського руху Талібан почали широкомасштабний наступ по всьому Афганістану з початку травня на тлі виведення з країни військового контингенту США та інших країн Заходу, що був там 20 років. Вони захопили всі великі міста і прикордонні переходи і контролюють більшу частину країни.

15 серпня бойовики захопили столицю Афганістану Кабул і оголосили про загальну амністію для чиновників колишнього уряду. Таліби заявили, що керувати країною на основі законів шаріату. 19 серпня вони проголосили утворення «Ісламського емірату Афганістан».

У Кабулі залишилися тільки три посольства іноземних держав.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 560 | Додав: adminA | Теги: США, зустріч глав МЗС країн-партнерів, Афганістан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]