Пт, 2024-03-29, 07:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:59
Донецький аеропорт повністю зруйнований
Інші останні Надзвичайні новини

Донецький аеропорт повністю зруйнований. Про це сьогодні вночі, 22 січня, в Facebook повідомив главред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Новий і старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони повністю знищено. Аеропорт прострілюється прямою наводкою, але з будівлі нового терміналу останні вцілілі захисники пішли тільки сьогодні... Дякую тим, хто пережив пекло останніх днів оборони, але залишився вірним присязі та військовому обов'язку до кінця. Дякую тим, хто поранений, і вічна пам'ять тим, хто залишився в новому терміналі назавжди...", - написав він.

Інформацію про відступ українських військових з аеропорту також повідомив у Facebook волонтер, координатор руху "Народний тил" Джордж Тука (George Tuka).

"Частини хлопців вдалося покинути аеропорт, частина потрапила в полон. Є надія, що під завалами ще є живі бійці", - написав він.

Українські воїни, що захищали Донецький аеропорт, залишили його руїни після героїчної 242-денної битви (26 травня 2014 - 22 січня 2015 року, - ред.), зазначають на своїй сторінці у Facebook Бійці полку спеціального призначення "Азов".

"Кілька десятків тих, кого назвали кіборгами, боронили кілька кілометрів української землі на передовому форпості Української Держави. Насправді кіборгами вони не були, бо під бронежилетами в них билися українські серця...

ДАП - це наші Фермопіли, наш Будинок Павлова. Українські воїни 242 дні тримали оборону, не даючи можливості окупантові безкарно просунутися ні на метр углиб нашої землі. ДАП захищали пліч-о-пліч донеччани з галичанами, спецназівці і добровольці, вчорашні вчителі та бізнесмени. Сьогодні, в День Злуки ми можемо сміливо заявити, що єдність України витримала випробування часом і окроплена кров'ю патріотів в покритому славою Донецькому аеропорту.

...Ми знаємо, що прийде час і над аеропортом Донецька, як і над самим містом знову підніметься синьо-жовтий прапор. Наша війна закінчиться тільки тоді, коли останній окупант ляже на землю, куди його ніхто не кликав", - йдеться в заяві "Азова".

Нагадаємо, 13 січня через обстріли бойовиків обвалилася диспетчерська вишка аеропорту. Після наступу бойовиків українські війська відбили атаки і перейшли в контрнаступ.

Президент Петро Порошенко стверджує, що українська сторона була змушена відкрити вогонь в Донецькому аеропорту у зв'язку з тим, що різко зросли обстріли з боку бойовиків і останні заборонили евакуювати українських військових та загиблих з повітряної гавані.

19 січня прес-служба Генерального штабу Збройних сил України заявила, що ситуація в Донецькому аеропорту знаходиться під контролем сил АТО.

Того ж дня бойовики підірвали в новому терміналі аеропорту частину перекриття другого поверху, де перебували українські бійці. Радник президента Юрій Бірюков повідомив про "багато поранених".

20 січня терористи підірвали злітну смугу аеропорту.

21 січня окупанти підірвали перекриття нового терміналу аеропорту через що українським військовим не вдалося відбити цю будівлю. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Донецький аеропорт повністю зруйнов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]